ΙΟΒΕ: Μικρή υποχώρηση των προσδοκιών στην Πληροφορική κατά τον Απρίλιο

ΙΟΒΕ: Μικρή υποχώρηση των προσδοκιών στην Πληροφορική κατά τον Απρίλιο

Μικρή υποχώρηση παρουσιάζει ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών στην Πληροφορική και Ανάπτυξη Λογισμικού κατά τον Απρίλιο του 2021, και διαμορφώνεται στις 96,1 (από 102,9) μονάδες, αισθητά υψηλότερα από τον Απρίλιο πέρυσι (69,0 μον.), σύμφωνα με την Έρευνα Οικονομικής Συγκυρίας του ΙΟΒΕ που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι θετικές εκτιμήσεις για την τρέχουσα κατάσταση των επιχειρήσεων υποχωρούν ελαφρά και διαμορφώνονται στις +6 μονάδες (από +23 μον.), όπως αντίστοιχα και στο ισοζύγιο των εκτιμήσεων για την τρέχουσα ζήτηση όπου οι θετικές εκτιμήσεις διαμορφώνονται στις +23 μονάδες (από τις +31 μονάδες το σχετικό ισοζύγιο).

Αλλά και οι προβλέψεις για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της ζήτησης διατηρούνται στις +19 μονάδες, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι θετικές προβλέψεις για την απασχόληση του κλάδου και διαμορφώνονται στις +39 (από +31 μονάδες).

Ταυτόχρονα, οι προβλέψεις για τις τιμές αναμένονται πτωτικές και διαμορφώνονται στις -10 μονάδες (από -8). Τέλος, το 23% (από 12%) των επιχειρήσεων δηλώνουν απρόσκοπτη επιχειρηματική λειτουργία, με το 15% (από 23%) να επισημαίνει την ανεπάρκεια ζήτησης, ένα 18% την ανεπάρκεια κεφαλαίων κίνησης και άλλο ένα 27% παράγοντες σχετικούς με την υγειονομική κρίση ως βασικά προσκόμματα λειτουργίας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter