Στον δρόμο 150 καθαρίστριες – Καθιστική διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Οικονομικών

Στον δρόμο 150 καθαρίστριες – Καθιστική διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Οικονομικών

Καθιστική διαμαρτυρία πραγματοποιούν από το πρωί έξω από το υπουργείο Οικονομικών οι καθαρίστριες οι οποίες θα έχουν περιθώριο τρεις εργάσιμες ημέρες για να παραδώσουν σκούπες, σφουγγαρίστρες και κουβάδες, αφού λήγει στις 31 Μαρτίου  η σύμβασή τους.

Η κυβέρνηση δεν έχει δείξει μέχρι στιγμής καμία πρόθεση να ανανεώσει τις συμβάσεις πετώντας επί της ουσίας στο δρόμο τις καθαρίστριες εν μέσω πανδημίας.

Μάλιστα, δεν τους δίνεται καν η δυνατότητα να συμμετάσχουν στον πρόσφατο διαγωνισμό που διενεργήθηκε μέσω ΑΣΕΠ.

Υπενθυμίζεται ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, οι συμβάσεις έργου που διατηρούσαν μετατράπηκαν σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ωστόσο, τώρα που λήγουν η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει όπως φαίνεται να τις οδηγήσει στην ανεργία.

Όπως είπε η κυρία Τζένη Μπάλλα, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής, μιλώντας το πρωί στο OPEN «ο κ. Σταϊκούρας έβγαλε ανακοίνωση για διαγωνισμό. Δεν ξέρουμε με ποια κριτήρια έγινε αυτό το ΑΣΕΠ, βρεθήκαμε όλοι να είμαστε εκτός, πέρασε μόνο το 5% από τα 150 άτομα που είμαστε εδώ. Δεν είναι μόνο ότι απολυόμαστε εν καιρώ πανδημίας. Πώς θα βρούμε δουλειά σε ηλικία 55 ετών και άνω; Δεν μπορούμε να αποχωρήσουμε έπειτα από τόσα χρόνια δουλειάς. Εμείς θα είμαστε εδώ κάθε μέρα έξω από το υπουργείο Οικονομικών και ζητάμε μια λύση. Θέλει να δώσει μια εξάμηνη παράταση μέχρι να δώσει μια οριστική λύση; Θα το δεχτούμε κι αυτό. Μοριοδότηση δεν έχουμε λάβει. Τη δουλειά μας την κάναμε άριστα».

Η καθαρίστρια που καθαρίζει το γραφείο του Χρήστου Σταϊκούρα είπε μιλώντας στο OPEN ότι, «δουλεύω από το 2009. Λέμε ένα “γεια’ με τον υπουργό και θεωρώ ότι την κάνω καλά τη δουλειά μου».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter