Και η ιατροδικαστική έκθεση επιβεβαιώνει τους βασανισμούς του Άρη Παπαζαχαρουδάκη (Έγγραφα)

Και η ιατροδικαστική έκθεση επιβεβαιώνει τους βασανισμούς του Άρη Παπαζαχαρουδάκη (Έγγραφα)

Και η ιατροδικαστική έκθεση επιβεβαιώνει τα όσα κατήγγειλε ο Άρης Παπαζαχαρουδακης σχετικά με τη βία που δέχτηκε από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Τα έγγραφα του νοσοκομείου που δημοσιεύει το documentonews.gr διαψεύδουν την ΕΛ.ΑΣ. που αρνείται την ύπαρξη ξυλοδαρμού και βασανιστηρίων.

Διαβάστε επίσης: Οι ιατρικές γνωματεύσεις που αποδεικνύουν τον βασανισμό του Άρη Παπαζαχαρουδάκη (Photos)

Ο 21χρονος έφερε σε δυσμενή θέση τόσο τον Μ. Χρυσοχοϊδη όσο και την κυβέρνηση Μητσοτάκη καταγγέλλοντας τα βασανιστήρια που υπέστη στο κτήριο της ΓΑΔΑ και έδωσε ώθηση στα υπόλοιπα θύματα αστυνομικής βίας, να μιλήσουν.

Περιγράφοντας τις εφιαλτικές στιγμές που πέρασε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής κατήγγειλε πως ήταν δεμένος πισθάγκωνα με κουκούλα στο κεφάλι σαν αιχμάλωτος πολέμου, ενώ άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. πηγαινοέρχονταν στο δωμάτιο που βρισκόταν, τον έβριζαν και τον χτυπούσαν. Ο ίδιος όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών από ένα σημείο και μετά ευχόταν να λιποθυμήσει, έτσι ώστε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο ή να πεθάνει για να σταματήσει το μαρτύριο που ζούσε.

Απορρίφθηκε η προσφυγή του Ο.Μ για την αποφυλάκισή του

Σήμερα το δικαστικό συμβούλιο απέρριψε την προσφυγή κατά της διάταξης για την προσωρινή κράτηση του Ο. Μ., φίλου του Άρη Παπαζαχαρουδάκη ο οποίος κρατείται στις φυλακές Λάρισας για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης και λίγες ημέρες πριν, με επιστολή του, που έρχεται ως συνέχεια της καταγγελίας του φίλου του, περιγράφει και αυτός τον πολύωρο βασανισμό του στη ΓΑΔΑ.

Το Συμβούλιο χωρίς να καταθέσει το σκεπτικό του αποδέχτηκε την αρνητική πρόταση του Εισαγγελέα.

Ο Ο.Μ. περιγράφει ότι αστυνομικοί τον χτυπούσαν στο κεφάλι και στο σώμα από τη στιγμή που τον έβαλαν στο αυτοκίνητο, συνέχισαν να τον χτυπούν με γροθιές, κλωτσιές και γονατιές, τον απειλούσαν, έβγαλαν τα παπούτσια του και τα πετούσαν στο κεφάλι του και πατούσαν τη σπονδυλική του στήλη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρης Παπαζαχαρουδάκης και ο Ο.Μ. αποφάσισαν να μηνύσουν την Αντιτρομοκρατική μετά τα βασανιστήρια υπέστησαν.

Διαβάστε επίσης: Βασανισμοί στη ΓΑΔΑ: «Έπεσες στα χέρια μας και δεν γνωρίζει κανείς που βρίσκεσαι, θα σε σκοτώσουμε στο ξύλο»

Ιδού τα σημάδια των βασανισμών κύριε Χρυσοχοΐδη

Η «Μασόβκα» μηνύει την αντιτρομοκρατική – «Ο Άρης να είναι ο τελευταίος βασανισμένος πολίτης»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter