Κινητικότητα δεξιά της Δεξιάς

Ψαρεύουν τα κατάλοιπα του ακραίου συντηρητισμού που αναδύουν η πανδημία και η κρίση.

Στα δεξιά πλευρά της «γαλάζιας πολυκατοικίας» καταγράφεται κινητικότητα. Η (ακρο)δεξιά της Δεξιάς ψαρεύει τα κατάλοιπα του ακραίου συντηρητισμού που αναδύεται από την πανδημία και την οικονομική κρίση. Παράλληλα, με επίκεντρο την απαντοχή της απλής αναλογικής βουτά στα πολιτικά απόνερα που φέρνουν τα εθνικά θέματα, από το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο έως τις «γαλάζιες» επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τη συμφωνία των Πρεσπών…

Συγκάτοικοι

Εγγύτερα στους πιο σκληρούς της σκληρής ΝΔ σερφάρει παντού, από τα social media έως τα συμβατικά ΜΜΕ, ο δικηγόρος Φαήλος Κρανιδιώτης, πρόεδρος της Νέας Δεξιάς – το μότο του είναι «Κατανοώ το φιλί στον λεπρό αλλά αρνούμαι τη χειραψία με έναν κρετίνο»… Συγκατοικεί σε νεότευκτο συνασπισμό με τον επιχειρηματία Θάνο Τζήμερο, περιφερειακό σύμβουλο Αττικής και πρόεδρο της Δημιουργία, Ξανά!

Ο Φ. Κρανιδιώτης και ο Θ. Τζήμερος έχουν συμφωνήσει να κατέλθουν με κοινό εκλογικό ψηφοδέλτιο υπό τον τίτλο Δημιουργία, αλλά δεν θέτουν ζήτημα συγχώνευσης και τα κόμματά τους διατηρούν την αυτοτέλειά τους. Οι ακραίες νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις του Θ. Τζήμερου, με σταθερά τον αντικομμουνισμό, συνάντησαν τις αντιμεταναστευτικές και εθνικιστικές κορόνες του επικεφαλής της Νέας Δεξιάς.

Την περασμένη Πέμπτη ο Φ. Κρανιδιώτης, θέλοντας να χτυπήσει την τακτική Ερντογάν, τουίταρε ότι «Οι Παλαιστίνιοι και η μαντήλα τους είναι φετίχ της βλαμμένης εγχώριας αριστεράς […]»! Υπέρμαχοι της καταστολής με όλα τα μέσα, ο ένας έκοβε και ο άλλος έραβε στην υπόθεση της τραγωδίας με τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά. Η δεξαμενή από όπου αλιεύουν ψήφους είναι η μεγάλη της ΝΔ και η μικρή της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος ουκ ολίγες φορές έχει στηρίξει στη Βουλή νομοσχέδια της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Τράγκας και η Μακρή

Σε διαφορετικό μήκος κύματος, ανοίγοντας σε όλο το εύρος των αποχρώσεων του αντιμνημονιακού και λεγόμενου «πατριωτικού» χώρου, κινείται ο κομματικός σχηματισμός των Ελεύθερων Ανθρώπων του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα. Πλούσιο παρασκήνιο υπάρχει με τα «πηγαινέλα» πολιτικών παραγόντων στον κομματικό σχηματισμό του.

Έγιναν επαφές με την πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή, η οποία όμως δεν προσχώρησε και κινείται αυτόνομα προσώρας με τον πολιτικό φορέα Μέτωπο Νίκης που συγκρότησε το 2017.

Πάντως δημιουργήθηκε θόρυβος αλλά η επίσημη εκδοχή από το κόμμα Τράγκα είναι ότι δεν υφίσταται ουδεμία πολιτική τριβή με τη Ρ. Μακρή. Σύμφωνα με το επιτελείο Τράγκα, η Ρ. Μακρή «εξέδωσε μια ανακοίνωση στήριξης του Κινήματος Ελεύθεροι Άνθρωποι και τίποτα περισσότερο. Ούτε εντάχθηκε ούτε διαγράφηκε […]».

Ηχηρή είναι η συνεργασία του κόμματος Τράγκα με το Άρμα Πολιτών του δημοσιογράφου και πρώην βουλευτή Γιάννη Δημαρά – προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, από όπου έφυγε το 2011, διαφωνώντας με την ψήφιση μνημονίου, και συνεργάστηκε με τους ΑΝΕΛ μέχρι το 2014. Προβάλλουν τη θέση «το όραμα της εθνικής ενότητας να υλοποιηθεί με τη συμμετοχή πολιτικών δυνάμεων, βαθύτατα δημοκρατικών και πατριωτικών».

Το Αρμα Πολιτών έχει επαφές με σχηματισμούς που εστιάζουν σε εθνικά ζητήματα (Ελληνική Πολιτική Συνείδηση, Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα), ενώ οι ζυμώσεις συνεχίζονται στον συνασπισμό της Ενωτικής Πρωτοβουλίας που αρχικά είχε έρθει σε σύμπραξη μεταξύ άλλων με το Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας, τη Νέα Πολιτική, το Αναπτυξιακό Κόμμα Αποδήμων, το Κίνημα Ελληνορωσική Συμμαχία.

Είναι αξιοσημείωτο ότι στους Ελεύθερους Ανθρώπους του Γ. Τράγκα εντάχτηκε και το παλιό στέλεχος της ΝΔ Νίκος Καραχάλιος, ο οποίος υπήρξε στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Συστράτευση

Ήδη έχουν συστρατευτεί επίσης η Ελληνική Πολιτική Συνείδηση (ΕΠΟΣ), που είχε πρωτοστατήσει στις κινητοποιήσεις κατά της συμφωνίας των Πρεσπών (Μιχαήλ Πατσίκας). Παράλληλα, το Εθνικό Συντονιστικό Συμβούλιο του ΕΠΑΜ, στο οποίο ηγείται ο Δημήτρης Καζάκης, σφράγισε τη συνεργασία με τους Ελεύθερους Ανθρώπους του Γ. Τράγκα, με κεντρική στόχευση «τη διεκδίκηση της εθνικής ανεξαρτησίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης εναντίον του σημερινού ολοκληρωτικού καθεστώτος».

Μαζί με τους Ελεύθερους Ανθρώπους πορεύονται μεταξύ άλλων ο πρώην βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος (Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος ), το κίνημα Δημοκρατικά Ενωμένοι Πολίτες – ΔΕΠΟΛ (Βασίλης Παρασκευαΐδης, Νικόλαος Σακαλής), το Κόμμα Ελλήνων Δανειοληπτών κ.ά.

Οι χρυσαυγίτες με άλλο προσωπείο

Την ίδια ώρα τα κατάλοιπα του χρυσαυγιτισμού έχουν αλλάξει όνομα, προσωπείο, ψιμύθια και φτιάχνουν μορφώματα με επίκεντρο το δόγμα «νόμος και τάξη» και την κοινωνίαόστρακο, κλειστή στο εσωτερικό των αντιφάσεών της, φοβική απέναντι στον Αλλο και με όρκους στην αρχηγική ισχύ του ενός που έχει τον τρόπο, κατά την ανελεύθερη και αντιδημοκρατική προτυποποίηση της πολιτικής τους πρότασης, να επιβάλει τη σιδηρά πειθαρχία των «πρέπει» τους.

Οι Έλληνες για την Πατρίδα των κρατούμενων στις φυλακές πρώην βουλευτών και πρωτοπαλίκαρων της Χρυσής Αυγής Κασιδιάρη – Μπαρμπαρούση πλασάρουν τηλεδιασκέψεις μέσω… YouTube, κάνουν αναφορές για συμμετοχή 150 «στελεχών» και «παρεμβαίνουν» κάθε που… σκάει μια είδηση την οποία μπορούν να εκμεταλλευτούν (π.χ. δολοφονία στα Γλυκά Νερά) για να «βρυχώνται» κατά των μεταναστών και να ομνύουν σε καταστολή, οπλοκατοχή, οπλοχρησία και απόρθητες, σιδερόφρακτες οικίες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader