ΚΚΕ: Με την ίδια ταχύτητα του διαγωνισμού των self-test θα μπορούσαν να είχαν προσλάβει γιατρούς και νοσηλευτές

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ -με αφορμή την κίνηση της κυβέρνησης να προκηρύξει αιφνιδίως διαγωνισμό για την προμήθεια 10 εκατομμυρίων self-test για τον κορονοϊό- αφού αναφέρει ότι προκύπτουν σοβαρά ερωτηματικά, αναρωτιέται γιατί η κυβέρνηση δεν έσπευσε με την ίδια ταχύτητα να προσλάβει γιατρούς και νοσηλευτές ή να πάρει μέτρα για την προστασία στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και στα Μέσα Μεταφοράς.

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση του ΚΚΕ: 

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ & ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΤΕΣΤ

«Με την ίδια ταχύτητα που προκηρύσσει διαγωνισμό express για την προμήθεια των διαγνωστικών τεστ -διαγωνισμό για τον οποίο προκύπτουν σοβαρά ερωτηματικά- η κυβέρνηση θα μπορούσε να προσλάβει γιατρούς και νοσηλευτές, να πάρει μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μεταφοράς και στα σχολεία.
Αντί η κυβέρνηση να στελεχώσει Κέντρα Υγείας, περιφερειακά ιατρεία και κινητές μονάδες υγείας για να πραγματοποιούν τα τεστ, να καταγράφουν το αποτέλεσμα, αλλά και να δίνουν οδηγίες ανάλογα μ’ αυτό, πετάει ξανά το μπαλάκι στο λαό και στην “ατομική του ευθύνη”. Η αντιμετώπιση, όμως, της πανδημίας δεν μπορεί να γίνει χωρίς κρατική επιδημιολογική καταγραφή και επίβλεψη.»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader