Κολύμβηση: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ντουντουνάκη

Κολύμβηση: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ντουντουνάκη

Mε χρυσό μετάλλιο στις αποσκευές της θα επιστρέψει η Άννα Ντουντουνάκη από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κολύμπησε τα 100μ πεταλούδα σε 57.37 και ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου.

«Ούτε στα πια τρελά μου όνειρα δεν είχα δει τέτοιο πράγμα, είχα μία κρυφή ελπίδα για ένα μετάλλιο αλλά δεν πήγα πολύ καλά στα προκριματικά και ένιωθα απογοήτευση», δήλωσε. Μάλιστα η Ντουντουνάκη ήταν μόλις 6η μετά το πρώτο 50άρι, αλλά πέρασε τέσσερις κοπέλες μετά τη στροφή και μοιράστηκε την πρωτιά με τη Γαλλία Μαρί Βετέλ. Η Σουηδέζα Λουίζ Χάνσον τερμάτισε 3η με επίδοση 57.56.

Το 57.37 της Ντουντουνάκη είναι και πανελλήνιο ρεκόρ. Στο παρελθόν, η ελληνική κολύμβηση είχε κερδίσει τρία χρυσά μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, με τους Άρη Γρηγοριάδη στο ύπτιο (2008 στα 50μ και 2012 στα 100μ) και Ανδρέα Βαζαίο στα 200μ μικτή (2016).

Σήμερα στη Βουδαπέστη, ο Απόστολος Χρήστου τερμάτισε στην 4η θέση των 50μ ύπτιο με επίδοση 24.59. Ο ασυναγώνιστος Ρώσος Κλίμεντ Κολεσνίκοφ κατέρριψε δύο φορές το παγκόσμιο ρεκόρ του αγωνίσματος μέσα σε λίγες ώρες, κατεβάζοντάς το στο 23.80.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter