Λιγνάδης: Πρόλαβε και «καθάρισε» τον υπολογιστή του – Αργοπορημένη αποδείχτηκε η ΕΛΑΣ

Λιγνάδης: Πρόλαβε και «καθάρισε» τον υπολογιστή του – Αργοπορημένη αποδείχτηκε η ΕΛΑΣ

Σοβαρά ερωτήματα για τους χειρισμούς της Αστυνομίας στις έρευνες για τον Δημήτρη Λιγνάδη προκαλεί η αποκάλυψη ότι ο σκηνοθέτης και ηθοποιός είχε προλάβει να «καθαρίσει» όλα τα αρχεία από τον υπολογιστή του, αξιοποιώντας προφανώς τον… χρόνο που του άφησε η καθυστερημένη αντίδραση της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με στοιχεία που διέρρευσαν από την έκθεση πραγματογνωμοσύνης που παραδόθηκε από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. στη 19η ανακρίτρια την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου ο Λιγνάδης έκανε format στον υπολογιστή του, δηλαδή διέγραψε όλο το περιεχόμενό του.

Εξάλλου, ήδη από τα τέλη του Ιανουαρίου όταν άρχισαν οι διάφορες καταγγελίες και αποκαλύψεις για το ελληνικό #MeToo με τη δημόσια καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου, ακούγονταν φήμες για τον μέχρι τότε καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Όταν οι αρχές παρέλαβαν το ασημένιο λάπτοπ του στην κατ’ οίκον έρευνα που πραγματοποίησαν ένα μήνα μετά (!), στις 3 Μαρτίου, δεν μπόρεσαν να βρουν τίποτα. Έτσι, ο Λιγνάδης είχε τον χρόνο να ξεφορτωθεί υλικό το οποίο προφανώς θεωρούσε… επικίνδυνο.

Μάλιστα, όπως προκύπτει, οι αρχές δεν κατάφεραν να ανακτήσουν υλικό το οποίο ενδεχομένως είχε σβηστεί από τον υπολογιστή και το κινητό τηλέφωνο του φυλακισμένου σκηνοθέτη, ενώ μέχρι και σήμερα δεν έχει προχωρήσει η άρση του απορρήτου σε ειδικές εφαρμογές (όπως το Facebook κτλ), που καταγγέλλουν μάρτυρες και θύματα ότι χρησιμοποιούσε ο κατηγορούμενος προκειμένου να κλείνει ραντεβού με τους εφήμερους εραστές του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter