Μένιος Φουρθιώτης: Εξευτέλιζε τους αστυνομικούς αλλά του παρείχαν προστασία

Απίστευτα και όμως αληθινά είναι τα όσα περιγράφονται σε απόρρητο ενημερωτικό σημείωμα της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με εξευτελιστικές συμπεριφορές του παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη απέναντι στους αστυνομικούς που του είχαν διατεθεί για προστασία. Επεισόδια, διαπληκτισμοί, παράλογες απαιτήσεις αλλά και εξευτελιστικές συμπεριφορές απέναντι στους αστυνομικούς, τους οποίους είχε διαθέσει η ΕΛ.ΑΣ για να φυλάνε το Μένιο Φουρθιώτη, παρά το γεγονός ότι δεν συνέτρεχαν λόγοι προστασίας του όπως παραδέχονται στην Υπηρεσία τους οι ίδιοι οι αστυνομικοί. Με λίγα λόγια και τους εξευτέλιζε και ταυτόχρονα συνέχιζαν να τον προστατεύουν, άγνωστο γιατί.

Το ενημερωτικό σημείωμα περιέχει τις απόρρητες αναφορές των αστυνομικών της φρουράς του Μένιου Φουρθιώτη. Το έγγραφο φέρει ημερομηνία 31 Μαρτίου του 2021 με την ένδειξη «απόρρητο». Όπως αναφέρεται σε αυτό, «οι αστυνομικοί περιγράφουν περιστατικά που κατά την κρίση μας πλήττουν το κύρος της ΕΛ.ΑΣ και δεν ανάγονται στην αποστολή τους». Επίσης σύμφωνα πάντα με το ενημερωτικό σημείωμα «σύμφωνα με τον επικεφαλής της συνοδευτικής ασφαλείας του Φουρθιώτη αλλά και του συνόλου των διατιθέμενων αστυνομικών δεν συντρέχουν σοβαροί λόγοι ασφαλείας του συγκεκριμένου προσώπου». Με λίγα λόγια στις 31 Μαρτίου όταν πλέον η υπόθεση φύλαξης του Μένιου Φουρθιώτη είχε λάβει διαστάσεις ενημερώνουν την Υπηρεσία τους ότι κακώς φυλάσσεται ο Φουρθιώτης καθώς δεν κινδυνεύει. Παρόλα αυτά η ΕΛ.ΑΣ είχε παράσχει φύλαξη στον παρουσιαστή από τις 25 Μαΐου του 2020. Κάτι που εγείρει πολλά ρωτήματα για το ποιοι έλαβαν αυτή την απόφαση και με ποια κριτήρια, όπως επίσης και αν στην απόφαση αυτή υπήρξε πολιτική παρέμβαση.

Οι συγκλονιστικές περιγραφές

Οι αστυνομικοί περιγράφουν στις απόρρητες αναφορές τους μία σειρά από εξευτελιστικά περιστατικά σε βάρος τους και όχι μόνο με πρωταγωνιστή το Μένιο Φουρθιώτη. Παράλογες απαιτήσεις, σωρεία φραστικών επεισοδίων και διαπληκτισμών ακόμα και σε… ζαχαροπλαστεία με υπαλλήλους, διαπληκτισμοί με αξιωματικούς της Τροχαίας ακόμη και απειλές προς τους ίδιους τους αστυνομικούς.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα πάντα με τις αναφορές των αστυνομικών, ο Μ. Φουρθιώτης ζητούσε από τους αστυνομικούς συνοδούς του την επιβίβαση του στο υπηρεσιακό όχημα επικαλούμενος συνεχώς σοβαρό πρόβλημα υγείας για το οποίο είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν.

Μεταξύ άλλων οι αστυνομικοί περιγράφουν στις αναφορές του τα εξής:

*Στις 08/09/2020 διαπληκτισμό του παρουσιαστή με υπάλληλο καταστήματος εστίασης παρουσία του αστυνομικού συνοδού λοιπών παρευρισκομένων ατόμων

*Στις 24/12/2020 ο δημοσιογράφος διαπληκτίστηκε με άλλο άτομο σε ζαχαροπλαστείο, παρουσία του αστυνομικού συνοδού του.

*Στις 10/01/2021 ζήτησε από αστυνομικό συνοδό να εκτελέσει καθήκοντα φύλαξης στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ελέγχοντας όσους εισέρχονται και εξέρχονται.

*Στις 21/01/2021 ζήτησε από τους αστυνομικούς συνοδούς να επέμβουν και να επιπλήξουν μία συνεργάτιδα του στο κανάλι.

*Στις 23/01/2021 ζήτησε από τον αστυνομικό συνοδό να εκτελέσει καθήκοντα οδηγού του αυτοκινήτου του προφασιζόμενος ότι δεν αισθάνεται καλά.

*Στις 15/02/2021 μπήκε στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο που του είχε διατεθεί για την συνοδευτική ασφάλεια προκειμένου να μετακινηθεί παρότι απαγορεύεται. Επιπλέον, επιβίβασε στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο δύο ακόμα άτομα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής απαίτησε την άμεση αποδέσμευση ενός εκ των δύο αστυνομικών και προφασιζόμενος ότι είχε αιτηθεί την επιστροφή του στην οργανική του θέση χωρίς να τον έχει ενημερώσει. Ζήτησε από τον αστυνομικό οδηγό να αποβιβάσει τον συνάδελφό του στον πλησιέστερο σταθμό ΗΣΑΠ και παρότι ο οδηγός προσπάθησε να του αλλάξει γνώμη ήταν ανένδοτος.

*Στις 23/02/2021 διαπληκτίστηκε με αξιωματικό στην Τροχαία Αττικής.

*Στις 17/03/2021 ζητάει να επιβιβαστεί σε υπηρεσιακό όχημα επικαλούμενος λόγους υγείας.

«Αύριο θα τρέχεις στον διοικητή σου»

Εκτός των ακραίων και εξευτελιστικών συμπεριφορών ο Φουρθιώτης έφτανε ακόμη και να απειλεί τους αστυνομικούς. Ευθέως. Όπως περιγράφεται στις αναφορές στις 24/03/2021 απαιτεί από ένα εκ των τριών συνοδών του να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο του προκειμένου να μετακινηθεί. Όταν αρνήθηκε του είπε: «Είσαι άσχετος. Να δεις που αύριο θα τρέχεις στο γραφείο του διοικητή σου».

*Στις 25/03/2021 αρνήθηκε να οδηγήσει το αυτοκίνητό του και ζήτησε επικαλούμενος λόγους υγείας να επιβιβαστεί στο υπηρεσιακό όχημα.

Το πλέον εξοργιστικό είναι ότι ο παρουσιαστής είχε φτάσει στο σημείο ακόμη και να υποβάλλει αναφορές για τη διάπραξη πειθαρχικών παραπτωμάτων από τους αστυνομικούς συνοδούς του.

Η αλήθεια είναι πάντως πως εάν δεν είχε μεσολαβήσει η αποκάλυψη του εγγράφου για τη φύλαξη του και οι απανωτές δημοσιογραφικές έρευνες του Documento που προκάλεσαν την παρέμβαση τω αρχών πιθανότατα ο παρουσιαστής θα εξακολουθούσε να κυκλοφορεί με αστυνομική φρουρά και να δρα ανενόχλητος.

Μυστικά & Documento

09/05/2021, 17:00
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader