Μήνυση κατά του προέδρου της Προανακριτικής υποβάλλει ο Παππάς για την αλλοίωση των πρακτικών

Μήνυση κατά του προέδρου της Προανακριτικής υποβάλλει ο Παππάς για την αλλοίωση των πρακτικών

Την υποβολή έγκλησης κατά του προέδρου της Προανακριτικής, Σταύρου Κελέτση, ανακοίνωσε από το περιστύλιο της Βουλής ο συνήγορος του Νίκου Παππά, Βαγγέλης Γεωργακόπουλος.

Διαβάστε επίσης: Σοβαρή καταγγελία Παππά για αλλοίωση των πρακτικών της Προανακριτικής – Ομολόγησε τη λαθροχειρία ο πρόεδρος

Κατά τον συνήγορο του ερευνώμενου πρώην υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, η σημερινή απόφαση του προέδρου της Προανακριτικής περί δήθεν κυριαρχικού δικαιώματος του ιδίου να διαμορφώνει ελεύθερα και κατά τη βούλησή του τα πρακτικά της Επιτροπής είναι πρωτοφανής για την ελληνική κοινοβουλευτική ιστορία και επικίνδυνη για τη Δημοκρατία.

«Ο κ. Παππάς θα προβεί άμεσα στην υποβολή έγκλησης – μήνυσης σε βάρος του» ανακοίνωσε και πρόσθεσε: «Όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης, η κατάθεση του κ. Καλογρίτσα και τα στοιχεία που ο ίδιος προσκόμισε είναι μηδαμινής αποδεικτικής αξίας. Αντίθετα, όσα στοιχεία έχουν δει το φως της δημοσιότητας καταδεικνύουν σωρεία ποινικών πράξεων τόσο του ιδίου όσο και του γιου του, Ιωάννη – Βλαδίμηρου Καλογρίτσα»

«Εφάρμοσα τον Κανονισμό»

Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο Στ. Κελέτσης αρνήθηκε τις κατηγορίες για αλλοίωση των πρακτικών. Παραδέχτηκε ότι μετά από εντολή του αφαιρέθηκαν από τα πρακτικά το ατυχές και σεξιστικό σχόλιο προς την Θ. Τζάκρη περί κομμωτηρίου και οι παρεμβάσεις της εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ εκτός σειράς, αλλά -κατά τα λεγόμενά του- η κατάθεση του μάρτυρα παρατέθηκε ανέγγιχτη. «Ό,τι είπε και κατέθεσε ο Χρ. Καλογρίτσας έχει καταγραφεί μέχρι κεραίας» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως η παρέμβασή του έγινε σύμφωνα με όσα ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής στο άρθρο 66.

Εν συνεχεία, ανέφερε ότι τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή δεν κατέθεσαν αίτημα για να ακούσουν το επίμαχο ηχητικό και να κρίνουν αν όντως συντελέστηκε αλλοίωση της κατάθεσης Καλογρίτσα, με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διαψεύδουν στο documentonews.gr τον πρόεδρο της Επιτροπής. Μετά από ερώτηση του documentonews.grο πρόεδρος τόνισε πως αν το αίτημα κατατεθεί από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τότε εκείνος θα το στηρίξει. «Θα πω ¨να騻, ήταν η απάντησή του.

Σε σχέση με τη μήνυση του Ν. Παππά εναντίον του, ο κ. Κελέτσης επανέλαβε ότι το μόνο που έκανε ήταν η εφαρμογή του Κανονισμού. 

«Έχει το σθένος να τα πει αυτά ο Κελέτσης ενώπιον ποινικού δικαστηρίου;»

Κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως ο κ. Καλογρίτσας προσήλθε σήμερα στην Προανακριτική για να προσκομίσει κάποια μηνύματα που προκαλούν θυμηδία.

Και συμπληρώνουν τα εξής:

«Ο Νίκος Παππάς, όπως και ο ίδιος είχε τονίσει στην ομιλία του στην Ολομέλεια, είχε συναντήσεις και επαφές με όλους τους υποψηφίους.

Σε ό,τι αφορά τα 8 εκατ. ευρώ, ο κ. Καλογρίτσας συνελήφθη για μια ακόμα φορά ψευδόμενος, ισχυριζόμενος ότι τα δανείστηκε.

Να του θυμίσουμε, όμως, ότι ο γιος του, Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, έχει υπογράψει, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στον διαγωνισμό, υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχει δανειστεί χρήματα.

Προκύπτει, ως εκ τούτου, σωρεία αδικημάτων που έχουν διαπραχθεί τόσο από τον Χρήστο όσο και από τον Βλαδίμηρο Καλογρίτσα.

Σε ό,τι αφορά την πρωτοφανή αυθαιρεσία Κελέτση να παραποιήσει τα πρακτικά, ισχυριζόμενος ότι έχει το δικαίωμα, αναρωτιόμαστε: Η κατάθεση του μάρτυρα καθώς και οι διάλογοι αποτελούν αποδεικτικό υλικό. Αυτά που ισχυρίζεται ο κ. Κελέτσης, έχει το σθένος να τα επικαλεστεί ενώπιον ποινικού δικαστηρίου;»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter