«Μαύρη» πρόβλεψη Τζανάκη για 5.000 κρούσματα κορονοϊού σήμερα ή αύριο (Video)

Εφιαλτικό είναι το σενάριο που περιέγραψε ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, καθώς έκανε λόγο για νέο ρεκόρ κρουσμάτων και 5.000 κρούσματα σήμερα ή αύριο, εάν γίνουν πολλά τεστ.

Μιλώντας στο Open, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σήμερα ή αύριο μπορεί να έχουμε ρεκόρ κρουσμάτων. Ελπίζω να είναι η τελευταία υψηλή μέτρηση και να έχουμε αποκλιμάκωση από τις 10 – 15 Απριλίου» και συνέχισε λέγοντας πως ίσως δούμε αποκλιμάκωση μετά της 15 Απριλίου.

Όσον αφορά την παράταση του lockdown σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη τόνισε: «Οφείλω να πω ότι θα πρέπει να αποσυνδέσουμε το επιδημιολογικό φορτίο από την πρόθεσή μας να ανοίξουμε το λιανεμπόριο. Αν αποδεχτούμε ότι δεν επηρεάζει τους ιικούς δείκτες, τότε η απόφαση αυτή (σ.σ.: για το λουκέτο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη) πρέπει να ανατραπεί».

«Είναι προτιμότερο να είναι ανοιχτά τα μαγαζιά. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν επιτρέπουμε στον κόσμο να πάει στο εξοχικό του να αποσυμφορηθούν το κέντρο και οι αστικές περιοχές. Ευτυχώς, δόθηκε η εντολή ο κόσμος να βγαίνει έξω τα Σαββατοκύριακα. Χάρηκα πάρα πολύ που είδα τον κόσμο να είναι έξω. Αυτό τον βοηθά να τηρεί τα μέτρα καλύτερα και τις καθημερινές», ανέφερε.

Όσον αφορά την εστίαση και τη λειτουργία της σε εξωτερικούς χώρους, σημείωσε: «είναι μια ρεαλιστική και ωφέλιμη για την πανδημία, καθότι θα μετατρέψει μια άκρως ανασφαλή κοινωνική συμπεριφορά σε πιο οργανωμένη, πιο φορμαρισμένη και πιο ασφαλή κοινωνικότητα» και πρόσθεσε πως είμαι κι εγώ θιασώτης του να κλειστούμε στα σπίτια, αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε».