Μπάσκετ: Ο Ντουράντ λύγισε τους Μπακς

Μπάσκετ: Ο Ντουράντ λύγισε τους Μπακς

Χρυσή ευκαιρία να προηγηθούν με 3-2 και να βάλουν υποθήκη πρόκρισης στους τελικούς της Ανατολής έχασαν οι Μιλγουόκι Μπακς. Οι γηπεδούχοι Νετς ανέτρεψαν διαφορά 17 πόντων, νίκησαν με 114-108 και χρειάζονται άλλη μία νίκη για να αποκλείσουν την ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο έκτος αγώνας θα γίνει στο Μιλγουόκι τη νύχτα της Πέμπτης και ο έβδομος, εάν χρειαστεί, στο Μπρούκλιν το Σάββατο.

Οι Μπακς προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 43-59, αλλά οι Νετς ισοφάρισαν στις αρχές της δ’ περιόδου και προηγήθηκαν με απανωτά τρίποντα του ασύγκριτου Κέβιν Ντουράντ (97-96). Ο εκπληκτικός Ντουράντ ήταν ο κορυφαίος των Νετς, με θηριώδες τριπλ-νταμπλ σε 48 λεπτά συμμετοχής: 49 πόντοι, 17 ριμπάουντ, 10 ασίστ.

Ο Γιάννης τελείωσε τον αγώνα με 35 πόντους (12/18 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 4/7 βολές), 11 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 τάπες, 1 κλέψιμο. Όμως, έχασε τη μπάλα στην κρισιμότερη επίθεση των Μπακς, στο 109-107.

Ο «έκτος παίκτης» Τζεφ Γκριν ήταν ο απρόσμενος ήρωας των Νετς, με 27 πόντους και 7/8 τρίποντα. Ο Μίντλετον πέτυχε 25 πόντους και ο Χόλιντεϊ 19 για τους Μπακς.

Στους Νετς ξεκίνησε βασικός ο Τζέιμς Χάρντεν, ο οποίος τραυματίστηκε στον προσαγωγό στο 1ο λεπτό του πρώτου αγώνα με τους Μπακς και δεν είχε παίξει έκτοτε. Ο Χάρντεν έπαιξε 46 λεπτά, και πέτυχε 5 πόντους με 1/10 σουτ, αλλά είχε 6 ριμπάουντ και 8 ασίστ.

Αντίθετα, απουσίασε ο Κάιρι Ίρβινγκ, ο οποίος υπέστη διάστρεμμα και αναμένεται να χάσει το υπόλοιπο της σειράς.

Πριν τον αγώνα, ανακοινώθηκε ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο περιλαμβάνεται στην Καλύτερη Πεντάδα της χρονιάς στο ΝΒΑ, μαζί με τους Στεφ Κάρι, Λούκα Ντόντσιτς, Καουάι Λέοναρντ και τον ΜVP Νίκολα Γιόκιτς.

Στη Δεύτερη Πεντάδα ψηφίστηκαν οι Ντέμιαν Λίλαρντ, Κρις Πολ, Τζούλιους Ραντλ, ΛεΜπρόν Τζέιμς, Τζόελ Εμπίιντ και στην Τρίτη Πεντάδα οι Κάιρι Ίρβινγκ, Μπράντλεϊ Μπιλ, Τζίμι Μπάτλερ, Πολ Τζορτζ, Ρούντι Γκομπέρ.

Ο Γιάννης είχε εκλεγεί και στην καλύτερη Αμυντική Πεντάδα του ΝΒΑ εικοσιτέσσερις ώρες νωρίτερα.

Στον άλλο ημιτελικό της Ανατολής, οι Φιλαντέλφια Σίξερς και οι Ατλάντα Χοκς είναι ισόπαλες 2-2. Στη Δύση έχουν ήδη προκριθεί στον τελικό οι Φίνιξ Σανς με «σκούπα» επί των Ντένβερ Νάγκετς (4-0), ενώ οι Γιούτα Τζαζ και οι Λος Άντζελες Κλίπερς βρίσκονται στο 2-2.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter