Μυστική διπλωματία Μητσοτάκη – Αφήνει στο σκοτάδι τους πολιτικούς αρχηγούς για τη συνάντηση με Ερντογάν

Μυστική διπλωματία Μητσοτάκη – Αφήνει στο σκοτάδι τους πολιτικούς αρχηγούς για τη συνάντηση με Ερντογάν

Στη σκιά του αγνώστου και της εικασίας θα παραμείνει η συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη – Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όπως στην ουσία ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, λέγοντας ότι δεν θα ενημερώσει ο πρωθυπουργός τους πολιτικούς αρχηγούς.

Η κ. Πελώνη είπε μάλιστα -για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις- ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ενημερώνει συνεχώς τους εκπροσώπους των κομμάτων.

Με μόνη διαφορά πως ο Νίκος Δένδιας δεν ήταν στη συνάντηση, αφού –σύμφωνα με το ρεπορτάζ- ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν ήθελε κανέναν μαζί του.

Αν λάβουμε υπόψη μας και το τι γράφει στα «Νέα» ο Γιώργος Παπαχρήστου, είναι πολύ πιθανόν να παραμένουν οι δύο γραμμές στα ελληνοτουρκικά –μία του Νίκου Δένδια και μία του Κυριάκου Μητσοτάκη- και ο πρώτος να μην έχει σαφή εικόνα του τι ελέχθη…

Όπως και να ‘χει όλα δείχνουν πως ο πρωθυπουργός προτιμά την «προσωπική» του πολιτική απέναντι στην Τουρκία.

Κατά τα άλλα, σύμφωνα με την ελεγχόμενη ενημέρωση και την κυρία Πελώνη, Μητσοτάκης και Ερντογάν συμφώνησαν στην αναβάθμιση των επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, στην ενεργοποίηση όλων των διαύλων και στην απευθείας επαφή.

Όπως ανέφερε, συμφωνήθηκε η απευθείας επαφή για την αποφυγή κρίσεων και πρόσθεσε: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι προσβλέπει σε πιο πυκνές επαφές σε όλα τα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένου του ανώτατου, ώστε να χτιστούν γέφυρες εμπιστοσύνης που θα αποβούν προς όφελος των δύο χωρών… Οι διαφωνίες προφανώς παραμένουν, παρά τη θετική διάθεση που διαπιστώθηκε. Μένει να φανεί στην πράξη αν αυτή η διάθεση αποδειχθεί ένα ουσιαστικό βήμα για τη βελτίωση των σχέσεων».

Αυτά είπε η Αριστοτελία Πελώνη, και ισχύει το «take it or leave it» και ο χρόνος θα δείξει αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανοίγει την ατζέντα με την Τουρκία…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter