Νέo «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων στην Ινδία – Χώροι στάθμευσης μετατρέπονται σε κρεματόρια

FILE - In this April 24, 2021, file photo, multiple funeral pyres of those who died of COVID-19 burn at a ground that has been converted into a crematorium for the mass cremation of coronavirus victims, in New Delhi, India. India crossed a grim milestone Wednesday, April 28, 2021 of 200,000 people lost to the coronavirus as a devastating surge of new infections tears through dense cities and rural areas alike and overwhelms health care systems on the brink of collapse. (AP Photo/Altaf Qadri, File)

Τα θύματα της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην Ινδία ξεπέρασαν σήμερα το όριο των 200.000.

Για πρώτη φορά, οι θάνατοι ασθενών με την COVID-19 μέσα σε 24 ώρες ξεπέρασαν το επίπεδο των τριών χιλιάδων, ανήλθαν σε 3.293, με τον απολογισμό της πανδημίας μέχρι εδώ να φθάνει τους 201.187 νεκρούς, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Αρκετοί ειδικοί φοβούνται ότι τα επίσημα στοιχεία είναι υποτιμημένα σε σχέση με την πραγματικότητα στο κράτος του 1,3 δισ. κατοίκων.

Ταυτόχρονα, η Ινδία κατέγραψε νέο παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων του SARS-CoV-2, με 360.960 να επιβεβαιώνονται εργαστηριακά σε 24 ώρες και το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί να ξεπερνά πλέον τα 18 εκατομμύρια. Τα έξι εκατομμύρια έχουν διαγνωστεί πριν καν συμπληρωθεί ένας μήνας, τον Απρίλιο.

Η έκρηξη του αριθμού των κρουσμάτων, που αποδίδεται κυρίως σε μια πιο μολυσματική παραλλαγή του νέου κορονοϊού και στις πολιτικές και θρησκευτικές συγκεντρώσεις με τη συμμετοχή συχνά δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, έχει προκαλέσει χάος στα νοσοκομεία, όπου πλέον οι ελλείψεις – σε κλίνες, σε φάρμακα, σε οξυγόνο – είναι τεράστιες.

Η ολοένα σοβαρότερη κρίση πλήττει ιδίως την πρωτεύουσα, το Νέο Δελχί, όπου ασθενείς πεθαίνουν στις πύλες των ασφυκτικά γεμάτων με ασθενείς δομών υγείας.

Μέχρι εδώ η Ινδία έχει χορηγήσει 150 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων.

Από το Σάββατο, θεωρητικά το πρόγραμμα ανοσοποίησης θα επεκταθεί και δικαίωμα να εμβολιαστούν θα έχουν όλοι οι ενήλικοι πολίτες, με άλλα λόγια 600 εκατομμύρια άνθρωποι.

Όμως πολλά ομόσπονδα κράτη προειδοποιούν πως τα αποθέματα εμβολίων που διαθέτουν είναι ανεπαρκή για να καλύψουν τη ζήτηση και απευθύνουν έκκληση στην κυβέρνηση να δώσει την προτεραιότητα στις ομάδες υψηλού κινδύνου και στις περιοχές που υφίστανται τα βαρύτερα.

Αναμονή και 20 ώρες για μια κηδεία

Τα νεκροταφεία στο Δελχί έχουν πια γεμίσει με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι υπάλληλοι να χρησιμοποιήσουν εφεδρικά κομμάτια γης προκειμένου να θαφτούν οι νεκροί.

Τα κρεματόρια σε όλη την πρωτεύουσα αγωνίζονται να ανταπεξέλθουν στον όγκο εργασίας αφού οι νεκροί καταφθάνουν κατά εκατοντάδες με τους συγγενείς να αναμένουν έως και 20 ώρες για την καύση των δικών τους ανθρώπων. Ακόμα και χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων έχουν μετατραπεί σε προσωρινά κρεματόρια.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader