ΟΕΝΓΕ: Αναφορά στον Άρειο Πάγο για την παραμονή ασθενών εκτός ΜΕΘ

Aναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσαν οι νοσοκομειακοί γιατροί για τις συνθήκες νοσηλείας των βαρέως πασχόντων διασωληνωμένων ασθενών εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί σε ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι αυτή που επιλέγει να νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένοι είναι η κυβέρνηση και όχι οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Η κατάθεση έρχεται δύο ημέρες μετά και τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες που δημοσίευσε αποκλειστικά το “Documento” από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου διασωληνομένοι ασθενείς βρίσκονται σε κοινούς θαλάμους ελλείψει κρεβατιών και είναι απολύτως ενδεικτικές της κατάστασης που έχει προκληθεί στα δημόσια νοσοκομεία λόγω της εγκληματικής διαχείρισης της κυβέρνησης.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ

Σήμερα Τρίτη 23/3/21 η ΟΕΝΓΕ καταθέτει αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Επισημαίνεται στο έγγραφο πως τόσο για την παραμονή σε καθημερινή βάση δεκάδων βαρέως πασχόντων διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ σε κοινούς θαλάμους και σε πρόχειρους αναπνευστήρες όσο και για τη στελέχωση πτερύγων νοσηλείας ασθενών πασχόντων από COVID με γιατρούς άσχετων ειδικοτήτων, η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση είναι αυτή που επιλέγει να νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένοι ασθενείς, η κυβέρνηση είναι αυτή που επιλέγει να περιθάλπουν γιατροί άσχετων ειδικοτήτων τους ασθενείς πάσχοντες από COVID.

Οι Νοσοκομειακοί γιατροί καμία τέτοια επιλογή δεν κάνουν.

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

09/05/2021, 17:00
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader