Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα στο πλευρό του Κώστα Βαξεβάνη

Μόνο απαρατήρητες δεν μπορούσαν να περάσουν και από τις διεθνείς δημοσιογραφικές Ενώσεις οι σοβαρότατες καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη ο οποίος το βράδυ της Παρασκευής διαμήνυσε ότι η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο. Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF), πήραν θέση, εκφράζοντας τη στήριξή τους στον εκδότη του Documento ζητώντας πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης ενώ τη συνδέουν με τη «μαφιόζικη δολοφονία Καραϊβάζ»

Διαβάστε επίσης: Αναγκάζομαι να σας ενημερώσω γιατί είσαστε η μοναδική προστασία

Ειδικότερα, μετά το εκτενές ρεπορτάζ του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP) που αναδημοσιεύτηκε και στην ιστοσελίδα της γαλλόφωνης ελβετικής εφημερίδας Le Matin, το ρεπορτάζ του Euractiv, οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, με σχετικές αναρτήσεις στο Twitter εκφράζουν την πλήρη στήριξή τους στον Κ. Βαξεβάνη ενώ τονίζουν πως οι απειλές κατά του εκδότη του Documento έρχονται μετά τη μαφιόζικη εκτέλεση του Γ. Καραϊβάζ.

Το πρώτο tweet αναφέρει: «Ελλάδα: Μόνο 2 εβδομάδες αφότου δολοφονήθηκε ο Έλληνας δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ σε μαφιόζικη επίθεση, ο ιδιοκτήτης του Documento και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης ανέφερε απειλές θανάτου και τέθηκε υπό αστυνομική προστασία», παραθέτοντας και μία φωτογραφία του Κ. Βαξεβάνη, και συνεχίζει με επόμενη ανάρτηση:

«Εκφράζοντας πλήρη υποστήριξη στον δημοσιογράφο που διερευνά τη διαφθορά, οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα ζητούν από τις αρχές να ερευνήσουν δεόντως το πιθανό συμβόλαιο θανάτου εναντίον του».

 

Θέμα σε διεθνή ΜΜΕ 

Στις καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη για στοχοποίησή του με “συμβόλαιο θανάτου” αναφέρεται εκτενές ρεπορτάζ του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP) που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της γαλλόφωνης ελβετικής εφημερίδας Le Matin.

Με τίτλο “Έλληνας δημοσιογράφος απειλήθηκε με δολοφονία”, το δημοσίευμα τονίζει ότι «ο Κώστας Βαξεβάνης, δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης της εβδομαδιαίας εφημερίδας Documento και του documentonews.gr, τέθηκε υπό αστυνομική προστασία μετά τη δημόσια καταγγελία για “απειλή κατά της ζωής του”,»

Το AFP και η Lematin επισημαίνουν δε ότι “οι καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη, ενός ερευνητή δημοσιογράφου, έρχονται δύο εβδομάδες μετά τη δολοφονία ενός Έλληνα δημοσιογράφου έξω από το σπίτι του στα προάστια της Αθήνας, ένα έγκλημα που συγκλόνισε τη χώρα και το οποίο καταδικάστηκε από την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Διαβάστε τη συνέχεια: Τον γύρο του κόσμου μέσω του Γαλλικού Πρακτορείου κάνουν οι καταγγελίες Βαξεβάνη για «συμβόλαιο θανάτου»

Την ίδια ώρα, εκτενές ρεπορτάζ αναφέρεται σε δημοσίευμά του και το Euractiv. Με τίτλο, «Ένας ακόμη Έλληνας δημοσιογράφος υπό την απειλή θανάτου» η ιστοσελίδα επισημαίνει στο άρθρο της πως οι νέες αυτές καταγγελίες από τον Κώστα Βαξεβάνη έρχονται λίγες μόνο εβδομάδες αφότου η ελληνική κοινωνία σοκαρίστηκε από τη δολοφονία του Έλληνα δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Επίσης, αναφέρεται στην αντίδραση ορισμένων πολιτικών οι οποίοι ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για την προστασία του δημοσιογράφου και συγκεκριμένα στέκεται στην ανακοίνωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη , Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο οποίος διέταξε έκτακτα μέτρα προστασίας τους καθώς επίσης και διερεύνηση της υπόθεση σε συνεργασία με το εισαγγελέα.

Διαβάστε τη συνέχεια: Εκτενές ρεπορτάζ και του Euractiv για τις καταγγελίες Βαξεβάνη: «Ένας ακόμη Έλληνας δημοσιογράφος υπό την απειλή θανάτου»

Μυστικά & Documento

09/05/2021, 17:00