Οι τελευταίες κυκλοφορίες βιβλίων στο Docville με το Documento την Κυριακή

Ο εμβληματικός ερμηνευτής Λάκης Χαλκιάς μιλάει στην Έμυ Ντούρου για τα «Αναστάσιμα», τη νέα του δουλειά η οποία θα κυκλοφορήσει τη Μ. Παρασκευή με το Documento. Τα «Αναστάσιμα», τα οποία ξεκίνησαν από ιδέα του Ε. Ζάχου Παπαζαχαρίου, είναι «μπουζουκοτράγουδα απάνω σε βυζαντινορεμπέτικους κυρίως δρόμους, που κουβαλάνε τους στίχους ταπεινά και οικεία, χωρίς να τους σκεπάζουν» εξηγεί ο ειδικευμένος σε προφορικούς πολιτισμούς της ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής εθνομουσικολόγος Γιάννης Γιάρος.

Ο Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης, συγγραφέας και μεταφραστής της βιογραφίας του Γούντι Άλεν «Σχετικά με το τίποτα» (Εκδόσεις Ψυχογιός), μιλάει στον Κωνσταντίνο Καΐμάκη για τον Αμερικανοεβραίο δημιουργό.

Με την ευκαιρία της έκδοσης του τόμου «1821, Η επανάσταση των Ελλήνων» (Ελληνικά Γράμματα) ο ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ και ιστορικός Θάνος Βερέμης συζητάει με τον Παναγιώτη Φρούντζο για τη σύγκρουση προνεωτερικότητας – νεωτερικότητας στον τόπο μας η οποία συνεχίζεται έως τον καιρό μας.

Ο Βαγγέλης Ραπτόπουλος συζητάει με την Έμυ Ντούρου για την αυτοβιογραφία του («Ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί», Εκδόσεις Κέδρος), τη λαϊκότητα, τον Στίβεν Κινγκ, την έκλειψη του έρωτα και του σεξ.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Χάρης Αθανασιάδης γράφει για τη δυστοπία του νεοφιλελευθερισμού, οι φασματικές παρουσίες περασμένων καιρών, τον μη-τόπο του Τόμας Μορ και τη διεκδίκηση ενός καλύτερου μέλλοντος.

Η Εμυ Ντούρου επιλέγει ενδιαφέροντα tips από την τριλογία της γεωγραφίας/γεωπολιτικής του Τιμ Μάρσαλ («Αιχμάλωτοι της γεωγραφίας», «Υψώνοντας τείχη» και «Για μια σημαία», Εκδόσεις Διόπτρα).

Μια επιλογή από τα πολύ αξιόλογα βιβλία που εκδόθηκαν το πρόσφατο διάστημα και ήδη βρίσκονται στα ράφια των βιβλιοπωλείων.

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

09/05/2021, 17:00
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader