Ο Κικίλιας πανηγυρίζει για το γραφείο του ΠΟΥ στην Αθήνα που είχε ανοίξει επί ΣΥΡΙΖΑ!

Ο Κικίλιας πανηγυρίζει για το γραφείο του ΠΟΥ στην Αθήνα που είχε ανοίξει επί ΣΥΡΙΖΑ!

Πόσα fake news να αντέξεις; Πόση προπαγάνδα;

Ωστόσο επειδή ο πανικός δεν κρύβεται, ενισχύεται η προπαγάνδα. Και αυτή τη φορά ιδιαίτερα άγαρμπη!

Έτσι από την ΕΡΤ μαθαίνουμε πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έδωσε… «ψήφο εμπιστοσύνης» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη καθώς άνοιξε γραφεία στη χώρα.

Αλλά η ευθύνη είναι μισή της ΕΡΤ καθώς η πηγή παραπληροφόρησης ήταν το υπουργείο Υγείας το οποίο διψάει για ανύπαρκτες επιτυχίες.

Διαφημίζει λοιπόν στη σελίδα του:

Υπογραφή συμφωνίας για το νέο γραφείο του Π.Ο.Υ. στην Αθήνα από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον Περιφερειακό Διευθυντή Ευρώπης του Π.Ο.Υ. Hans Kluge

Μόνο που τα εγκαίνια του γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας έγιναν το 2018, επί υπουργίας Ανδρέα Ξανθού, στις 20 Ιουνίου του 2018 όταν ήρθαν στην Αθήνα για τα εγκαίνια του 149ου παγκόσμιου γραφείου και του 30ου στην Ευρωπαϊκή Περιφέρεια ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Δρ Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπεγιέσους και η διευθύντρια του περιφερειακού γραφείου του ΠΟΥ στην Ευρώπη Δρ Σουζάνα Τζακάμπ, όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία των εγκαινίων:

Photo INTIME: Ο τότε υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στα εγκαίνια του γραφείου του ΠΟΥ στην Ελλάδα με τον γενικό διευθυντής του ΠΟΥ, Δρ Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπεγιέσους και την τότε διευθύντρια του περιφερειακού γραφείου του ΠΟΥ στην Ευρώπη Δρ Σουζάνα Τζακάμπ.

Την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 έστελνε τηλεγράφημα του Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων με τίτλο: 

«Το 149ο παγκόσμιο γραφείο του και το 30ο στην Ευρωπαϊκή Περιφέρεια εγκαινίασε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στην Αθήνα.»

Και σημείωνε:

«Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Δρ Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπεγιέσους, η διευθύντρια του περιφερειακού γραφείου του ΠΟΥ στην Ευρώπη Δρ Σουζάνα Τζακάμπ, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης και ο υφυπουργός Μεταναστατευτικής Πολιτικής, Ιωάννης Μπαλάφας, ήταν παρόντες στην επίσημη τελετή των εγκαινίων.

Η επίσημη έναρξη του γραφείου υποστηρίζει τις κοινές προσπάθειες του ΠΟΥ και της ελληνικής κυβέρνησης, για την υγεία για όλους, ανέφερε κατά το χαιρετισμό του ο Δρ. Τέντρος. Συνεχάρη “τα αδέρφια του, Ανδρέα και Γιάννη” όπως αποκάλεσε τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας Γιάννη Μπασκόζο, για την αφοσίωση τους στην καθολική και ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στο σύστημα υγείας. Δήλωσε μάλιστα εντυπωσιασμένος, από το γεγονός ότι λειτουργούν ήδη περισσότερες από 90 Τοπικές Ομάδες Υγείας (ΤΟΜΥ).»

Η αλήθεια δεν είναι καν στη μέση…

Πρόκειται για παραπληροφόρηση καθώς απλά το γραφείο του ΠΟΥ στην Ελλάδα επέκτεινε τις δραστηριότητές του δημιουργώντας ένα τμήμα για την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών.

Πάντως μια αριστεία στα fake και στην προπαγάνδα την έχουν! Κανείς δεν μπορεί να μην τους το αναγνωρίσει!

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter