Ο ΣΚΑΪ έσπασε ξανά την απεργία – Καταδίκη από την ΕΣΗΕΑ

Την απεργία που είχαν εξαγγείλει οι Ενώσεις στον χώρο του Τύπου «έσπασε» για μία ακόμα φορά ο ΣΚΑΪ που παρουσίασε απεργιακά δελτία, παρά το γεγονός πως δεν υπήρχε καμία τέτοια οδηγία…

«Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ χαιρετίζουν τον αγώνα όλων των συναδέλφων, οι οποίοι από το πρωί απεργούν αντιτασσόμενοι στο νομοσχέδιο, που επιχειρεί να καταρρακώσει όσα εργασιακά κεκτημένα έχουν απομείνει», τονίζει σε ανακοίνωση της η ΕΣΗΕΑ.

«Θλιβερή εξαίρεση αποτελεί ο Τ/Σ «ΣΚΑΙ», που επιχειρεί να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό με «εκπομπή» σήμερα το πρωί και σχεδιασμό για δελτία ειδήσεων. Οι πρακτικές αυτές είναι καταδικαστέες από το σύνολο των συναδέλφων και οι ελάχιστοι εργαζόμενοι που διαχωρίζουν τη θέση τους, στην ουσία αδιαφορούν για το κοινό συμφέρον αλλά και για τον σημαντικό αγώνα που δίνει ο κλάδος. Θα αντιμετωπιστούν όπως ορίζουν τα Καταστατικά των Ενώσεών τους», προσθέτει.

«Διευκρινίζεται προς πάσα κατεύθυνση ότι οι συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ δεν έχουν δώσει οδηγία για απεργιακά δελτία όπως επικαλέστηκαν δύο ραδιοφωνικοί σταθμοί. Από την απεργία εξαιρούνται μόνο οι συνάδελφοι που καλύπτουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, για να τις καταγράψουν και όχι να τις μεταδώσουν “ζωντανά”», καταλήγει η Ένωση Συντακτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες παραπέμπονται στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης του ΣΚΑΪ, Βασίλης Παπαδρόσος και ο δημοσιογράφος Νίκος Υποφάντης.

Ετικέτες