Ο Σύνδεσμος Ευρωπαίων Παραστρατιωτικών έχει νεοναζί χαρακτήρα;

Ο Σύνδεσμος Ευρωπαίων Παραστρατιωτικών (και όχι όπως λάθος αναφέρεται Αλεξιπτωτιστών) επιχείρησε να στήσει κατάπτυστη εκδήλωση απόδοσης τιμών στους ναζί αλεξιπτωτιστές που συμμετείχαν στην εισβολή στην Κρήτη, με αφορμή την 80η επέτειο από την αεροπορική έφοδο των Γερμανών στη «Μεγαλόνησο».

Η εκδήλωση των «europeanparatroopers» όπως αυτοαποκαλούνται, που ήταν προγραμματισμένη για το διάστημα από 17 έως 23 Μαΐου και εκτός από ρίψεις αλεξιπτωτιστών θα περιελάμβανε και ξενάγηση στο γερμανικό νεκροταφείο και Μουσείο, μετά τον σάλο που προκλήθηκε, έπαψε να εμφανίζεται στην ιστοσελίδα τους, με αποτέλεσμα να ματαιωθεί.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύνδεσμος Ευρωπαίων Παραστρατιωτικών έχει μακρά ιστορία 20 ετών.

Στην Ελλάδα ξαναπαρουσιάστηκαν πρόσφατα, όταν στις 22/9/2020 διοργάνωσαν τελετή προς ανάμνηση της μάχης των Θερμοπυλών μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία 25 χλμ. Στην εκδήλωση συμμετείχαν εν ενεργεία και έφεδροι στρατιωτικοί και αστυνομικοί (όπως αναφέρει το σάιτ του Συνδέσμου) από την Ελλάδα, την Γερμανία, την Ιταλία, την Πολωνία, τη Σερβία, τη Σουηδία, τη Δανία, το Βέλγιο και τη Βρετανία.

Διαβάστε επίσης: Απίστευτο: Ήθελαν να τιμήσουν τους Ναζί αλεξιπτωτιστές που σκοτώθηκαν στη Μάχη της Κρήτης 

Στην ομιλία του ο «διοικητής» του Συνδέσμου, Ιταλός Giulio Festa αναφέρθηκε «στους 300 Σπαρτιάτες που θυσίασαν τη ζωή τους για να εξασφαλίσουν την ύπαρξη του δυτικού ανθρώπου και των ευρωπαϊκών λαών».

Σε αυτό το σημείο, ας μην ξεχνάμε ότι αντίστοιχες τελετές επί σειρά ετών πραγματοποιούσε η Χρυσή Αυγή την συγκεκριμένη μέρα με πύρινους λόγους του έγκλειστου στις φυλακές Δομοκού για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη. Ήταν τότε που αναφέρονταν και στο φρικτό έθιμο των Σπαρτιατών την «κρυπτεία», εγκωμιάζοντάς το.

Όσον αφορά τον κύριο «διοικητή» Festa του Συνδέσμου Ευρωπαίων Παραστρατιωτικών – που όπως φαίνεται αρέσκεται σε φιέστες – αξίζει να αναφέρουμε ότι ματαίωσε μεν την θρασύτατη εκδήλωση του Συνδέσμου στην Κρήτη, όμως στο σάιτ του Συνδέσμου, στην ενότητα τα «Νέα μας» εξακολουθεί να αναφέρεται σαν να πρόκειται να γίνουν οι εκδηλώσεις.

Ο ίδιος δε σε μήνυμα του, που μέχρι την Τετάρτη 14 Απριλίου ήταν αναρτημένο στο European Paratroopers Hellas και την Πέμπτη 15 Απριλίου μυστηριωδώς κατέβηκε, έκανε ειρωνική αναφορά σε «σεβασμό της άποψης των αυτοχθόνων Ελλήνων».

Κύριοι Δένδια και Χρυσοχοιδη θα ψάξετε καθόλου το ζήτημα των Ελλήνων συμμετεχόντων στρατιωτικών και αστυνομικών σε αυτό τον «ευαγή» Σύνδεσμο;

Ερώτηση από το ΚΚΕ στη Βουλή

Ερώτηση σχετικά με την ακροδεξιά παραστρατιωτική οργάνωση «Σύνδεσμος Ευρωπαίων Παραστρατιωτικών», η οποία επιχείρησε να διοργανώσει στην Κρήτη μια άθλια εκδήλωση για να τιμήσει τη μνήμη των Γερμανών ναζί εισβολέων, κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ.

Η Ερώτηση επικεντρώνεται στη συμμετοχή Ελλήνων αστυνομικών στην παραστρατιωτική οργάνωση και απευθύνεται στους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας.

Το κείμενο της Ερώτησης που υπογράφουν οι βουλευτές του Κόμματος Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης, έχει ως εξής:

«Τις τελευταίες μέρες έγινε ευρέως γνωστή η ύπαρξη και δράση της ακροδεξιάς παραστρατιωτικής οργάνωσης “Σύνδεσμος Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών” με έδρα το Σαλέρνο της Ιταλίας και με κέντρο εκπαίδευσης στη Σλοβακία.

Αυτή η οργάνωση προκάλεσε την κατακραυγή του ελληνικού λαού όταν ανακοίνωσε ότι τον προσοχή Μάη διοργανώνει στην Κρήτη μία άθλια εκδήλωση με σκοπό να τιμήσουν τη μνήμη των Γερμανών ναζί εισβολέων στη Μάχη της Κρήτης το 1941.

Στην ιστοσελίδα του εν λόγω Συνδέσμου αναφέρεται ότι είναι επίσημος προμηθευτής του ΝΑΤΟ (NCAGE code AN876), δηλώνει εφεδρική ομάδα προσηλωμένη να υποστηρίζει το ΝΑΤΟ ενώ από 21 έως 25 Απρίλη 2021 στο πρόγραμμα της διοργανώνει “σχολείο” στα αλεξίπτωτα στην Ουκρανία με εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ.

Όλα τα παραπάνω είναι αποκαλυπτικά για το ρόλο και το χαρακτήρα της παραστρατιωτικής αυτής οργάνωσης. Ταυτόχρονα, αναφέρει ότι μέλη του Συνδέσμου είναι “κυρίως ενέργεια έφεδροι και απόστρατοι στρατιωτικοί των Ενόπλων Δυνάμεων κρατών του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και φιλικών χωρών”.

Από την Ελλάδα αναφέρονται τρεις (3) εν ενεργεία αστυνομικοί τα στοιχεία των οποίων είναι δημοσιευμένα στη σελίδα του Συνδέσμου, οι οποίοι μάλιστα είναι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί:

Πώς τοποθετείται η κυβέρνηση σχετικά με τη συμμετοχή εν ενεργεία στελεχών της αστυνομίας στην παραπάνω διεθνή ακροδεξιά φιλοναζιστική παραστρατιωτική οργάνωση;

Υπάρχουν και άλλα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που συμμετέχουν σε αυτή την οργάνωση και τι σκοπεύει να πράξει η κυβέρνηση σχετικά;».

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

09/05/2021, 17:00
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader