Παραιτήθηκε ο διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης

Με επιστολή του πριν από λίγη ώρα ο διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης υπέβαλε την παραίτησή του στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη η οποία και έγινε δεκτή.

Όπως αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά, οδηγήθηκε στην απόφαση καθώς τις τις τελευταίες ημέρες έχουν προκύψει αναφορές γύρω από το πρόσωπό του που έχουν δημιουργήσει τοξικό κλίμα. Μάλιστα ο κ. Λιγνάδης υπογραμμίζει ότι ακτέληξε στη συγκεκριμένη απόφαση αν και δεν έχει κατατεθεί καταγγελία εναντίον του.

Αναμφίβολα το κλίμα των τελευταίων ημερών είναι υπέρ το δέον τοξικό, ωστόσο αυτό δεν οφείλεται στην πανσπερμία των φημών, των υπονοούμενων και των διαρροών, αλλά στις καταγγελίες, από τις οποίες αναδύεται μια δύστηνος πραγματικότητα.

Η επιστολή παραίτησης

Μετά την πρόσφατη συγκρότηση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών είναι βέβαιο ότι οι καταγγελίες θα πολλαπλασιαστούν και αρκετές από αυτές θα πάρουν τον δρόμο της δικαιοσύνης.

 

ΣΥΡΙΖΑ: Η κα Μενδώνη οφείλει εξηγήσεις για την υπόθεση Λιγνάδη

Η υπουργός Πολιτισμού έκανε για δύο εβδομάδες τα στραβά μάτια για την υπόθεση Λιγνάδη, σήμερα έκανε δεκτή την παραίτηση του. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και καλεί την υπουργό να δώσει πλήρη ενημέρωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

Η κα Μενδώνη για να καλύψει τον κ. Λιγνάδη είχε μιλήσει για φήμες και είχε δεσμευτεί πως θα εξετάσει κάθε ενδεχόμενο εάν υπάρξει επώνυμη καταγγελία. Αφού για δύο εβδομάδες η κα Μενδώνη έκανε τα στραβά μάτια για την προσωπική επιλογή του κ. Μητσοτάκη, σήμερα ξαφνικά, ενώ δεν υπήρξε καμία επώνυμη καταγγελία παρά μόνο μία ανώνυμη και ανατριχιαστική μαρτυρία ενός θύματος βιασμού στο 2020mag.gr που δεν κατονομάζει το δράστη, έκανε δεκτή την παραίτησή του.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι πρόκειται για τραγική σύμπτωση.Περιμένουμε από την κα Μενδώνη πλήρη ενημέρωση, γιατί έκανε δεκτή την παραίτηση.

 

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

09/05/2021, 17:00
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader