Παυλάκης: «Έχασα» συγγενή με κορονοϊό ενώ είχε εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις- Στο νοσοκομείο με κορονοϊό και ο εμβολιασμένος πατέρας του Σαρηγιάννη

Την είδηση πως έχασε συγγενή του από κορονοϊό που ήταν διασωληνωμένος, ενώ είχε κάνει, σύμφωνα με τον και τις δύο δόσεις εμβολίου γνωστοποίησε μέσα από ανάρτησή του στο facebook ο ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης. Την ίδια ώρα, στην αποκάλυψη πως ο πατέρας του είναι στο νοσοκομείο με κορονοϊό ενώ έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου προχώρησε και ο καθηγητής υγειονομικής και περιβαλλοντικής μηχανικής στο ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννη.

Ο κ. Παυλάκης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «δεν υπάρχει απόλυτη εγγύηση ότι ο εμβολιασμός είναι πανάκεια», ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις εργατικές περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά, καθώς εκτίμησε πως «θα πληγούν σκληρά με όλες τις δουλειές ανοιχτές χωρίς ισχυρά μέτρα προστασίας».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι «αυτός ο πανικός ότι τα σπίτια είναι το “πρόβλημα” κι άμα βγούμε έξω και τα ανοίξουμε όλα, εστίαση, σχολεία, εκκλησίες θα τελειώσουμε με την επιδημία, δεν λέει να κοπάσει».

Ολόκληρη η ανάρτηση

«Μόλις χάσαμε κι εμείς διασωληνωμένο συγγενή στην Αθήνα που είχε κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίου. Ο κορονοϊός έρχεται ολοένα και κοντινότερα σε κάθε οικογένεια.

Ο Πειραιάς είναι γεμάτος με μεταλλαγμένα στελέχη και δεν υπάρχει απόλυτη εγγύηση ότι ο εμβολιασμός είναι πανάκεια. Οι εργατικές περιοχές της Αττικής θα πληγούν σκληρά με όλες τις δουλειές ανοιχτές χωρίς ισχυρά μέτρα προστασίας.

Εν τω μεταξύ αυτός ο πανικός ότι τα σπίτια είναι το «πρόβλημα» κι άμα βγούμε έξω και τα ανοίξουμε όλα, εστίαση, σχολεία, εκκλησίες θα τελειώσουμε με την επιδημία, δεν λέει να κοπάσει. Κάνουμε τις επιθυμίες μας πραγματικότητα.

Είναι καιρός να αρχίσει ουσιαστική και μόνιμη καμπάνια ενημέρωσης σε βάθος για όλη την κοινωνία.

Κανένα μέτρο από μόνο του δεν θα μας γλιτώσει από την πανδημία.

Σε αυτή τη φάση τα χρειαζόμαστε όλα.

Αυτοπροστασία με καλές μάσκες σωστά φορεμένες.

Αποστάσεις και αποφυγή εσωτερικών χωρών και συνωστισμών

Εμβόλια

Τεστ συχνά για όλους που βρίσκονται σε κοινούς χώρους

Το μόνο μαγικό φάρμακο αυτή τη στιγμή είναι αυτό που έκανε η Πορτογαλία

Έκοψαν το τεράστιο τρίτο κύμα που είχαν σε ένα μήνα. 12 φορές κάτω τα κρούσματα, κανένα θάνατο σήμερα!

Γιατί δεν κάνουμε το ίδιο;»

Και ο πατέρας του Σαρηγιάννη στο νοσοκομείο

Παρόμοιο είναι και το περιστατικό με τον πατέρα του που ανέφερε ο καθηγητής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης ο οποίος όπως είπε έχει τον 86χρονο πατέρα του στο νοσοκομείο με κορονοϊό ενώ έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις.

Μάλιστα ο 86χρονος έχει υποκείμενο νόσημα, αφού πάσχει από καρδιακή ανεπάρκεια. Αυτήν τη στιγμή η κατάσταση της υγείας του εξελίσσεται ικανοποιητικά, μετά από κάποιες δύσκολες ώρες που πέρασε πριν από λίγα 24ωρα.

«Πρόκειται για μία από τις καραμπινάτες περιπτώσεις που ακριβώς θέλουμε να αποφύγουμε και γι’ αυτό παίρνουμε τα μέτρα κατά του κορονοϊού. Αν ένας τέτοιος ασθενής φύγει από τη ζωή και με ρωτήσουν από τι πιστεύω ότι πέθανε, από κορονοϊό ή από την καρδιακή ανεπάρκεια, θα πω ξεκάθαρα ότι έφυγε από τον κορονοϊό. Διότι ο ιός έρχεται και δίνει μία δυνατή σφαλιάρα στους ασθενείς που πάσχουν από κάποιο άλλο σοβαρό νόσημα. Ακόμα κι αν έχεις κάνει και τις δύο δόσεις των εμβολίων, μπορείς να νοσήσεις από κορονοϊό, ωστόσο, στο 99% των περιπτώσεων τα συμπτώματα δε θα είναι πολύ βαριά», λέει στο ethnos.gr ο κ. Σαρηγιάννης.

Ετικέτες