Παυλάκης: Λάδι στη φωτιά το άνοιγμα λιανεμπορίου και λυκείων

Τον προβληματισμό και τις επιφυλάξεις του για το άνοιγμα των λυκείων και το λιανεμπόριο εξέφρασε και ο ερευνητής του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου των ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.

Όπως ο ίδιος είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ συμφωνεί με την άποψη του Σωτήρη Τσιόδρα ο οποίος ήταν αντίθετος με το άνοιγμα των λυκείων κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων παρουσία της Νίκης Κεραμέως και υπογράμμισε ότι το άνοιγμα των δυο δραστηριοτήτων είναι λάδι στη φωτιά της πανδημίας.

Παράλληλα άσκησε κριτική και για τα self tests επισημαίνοντας ότι η διαδικασία σύνδεσής τους με το άνοιγμα των λυκείων έχει σχεδιαστεί γρήγορα, δεν έχουν εφαρμοστεί επί του πεδίου και μπορεί να γίνουν λάθη.

Ο ερευνητής Γιώργος Παυλάκης υπογράμμισε για μια ακόμα φορά ότι ο κορονοϊός μεταδίδεται στους χώρους εργασίας και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και εξέφρασε τον φόβο του ότι το επόμενο διάστημα μπορεί να δούμε τετραψήφιο αριθμό διασωληνωμένων.

«Βαράμε υποχώρηση» επεσήμανε «που μπορεί να γίνει άτακτη και ο κόσμος να πάρει το λάθος μήνυμα» κατέληξε.

Ωστόσο, ο Γιώργος Παυλάκης δεν είναι ο μόνος ειδικός που εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για το άνοιγμα των λυκείων. Νωρίτερα η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού έθεσε ερωτήματα για το κατά πόσο υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο σε περίπτωση που κάποιος μαθητής βγει θετικός κάνοντας το self test.

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

11/04/2021, 17:00