ΠΟΕΔΗΝ: Αποθήκη ψυχών το Δρομοκαΐτειο – Ζητά παρέμβαση εισαγγελέα (Video)

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στα οποία καταγράφονται οι δραματικές συνθήκες που επικρατούν στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαΐτειο» εν μέσω της πανδημίας.

Η ΠΟΕΔΗΝ με τα βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα ζητεί την παρέμβαση του εισαγγελέα, ώστε να σωθούν οι ψυχικά πάσχοντες ασθενείς με κορονοϊό, υπογραμμίζοντας ότι 36 ψυχικά ασθενείς με κορονοϊό εξακολουθούν να βρίσκονται στο γηροψυχιατρικό τμήμα σε απαράδεκτες συνθήκες.

Διαβάστε επίσης: Εισαγγελική παρέμβαση ζητούν οι εργαζόμενοι στο Δρομοκαΐτειο

Παράλληλα, η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι σε τμήμα του νοσοκομείου νοσηλεύονται μαζί θετικοί και αρνητικοί στον κορονοϊό ψυχικά πάσχοντες ασθενείς.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου, τα κρούσματα κορονοϊού έχουν φτάσει τα 71, δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και ασθενείς μεταφέρονται σε ιδιωτικές Ψυχιατρικές Κλινικές.


Πηγή Video: Η Αυγή

Αναλυτικά η ανακοίνωση του νοσοκομείου:

«Σχετικά με τα περιστατικά λοίμωξης COVID-19 στο Ψ.Ν.Α. «Δρομοκαΐτειο» και τη διαχείρισή τους, διευκρινίζεται ότι:

Από την έναρξή της πανδημίας ως σήμερα, έχουν ανιχνευθεί συνολικά 71 κρούσματα λοίμωξης COVID-19, εκ των οποίων τα 57 αφορούν ασθενείς με ήπια συμπτώματα οι οποίοι παραμένουν σε δομές του Νοσοκομείου.

Τα πρώτα κρούσματα παρουσιάστηκαν στο Γηροψυχιατρικό Τμήμα «Γεμέλειο» το οποίο διαμορφώθηκε άμεσα για νοσηλεία ασθενών COVID-19 με ήπια συμπτωματολογία.

Πραγματοποιήθηκαν rapid test και μοριακός έλεγχος σε όλους τους νοσηλευόμενους και το προσωπικό και οι ασθενείς διαχωρίστηκαν ανάλογα με την κατάσταση της υγείας τους.

Οι ασθενείς που παρουσιάζουν επιδείνωση των συμπτωμάτων αποφασίστηκε να διακομίζονται άμεσα σε Γενικά Νοσοκομεία με Κλινικές COVID-19.

Συνολικά, 12 άτομα έχουν μεταφερθεί μέχρι σήμερα και νοσηλεύονται σε Κλινικές COVID-19 Γενικών Νοσοκομείων (Σωτηρία, Αττικό, Γενικό Κρατικό Νίκαιας, Ασκληπιείο). Δυστυχώς, δύο ασθενείς απεβίωσαν.

Επίσης, νοσούν έξι άτομα του προσωπικού. Ο εμβολιασμός του προσωπικού ανέρχεται στο 50% του συνόλου των εργαζομένων. Ειδικότερα, είναι εμβολιασμένο το 70% του ιατρικού προσωπικού και το 30% του νοσηλευτικού προσωπικού.

Στο «Δρομοκαΐτειο» εφαρμόζονται αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας όπως αυτά έχουν επικαιροποιηθεί από τις 26/11/2020, με απόφαση της Υφυπουργού Ψυχικής Υγείας Ζωής Ράπτη. Μεταξύ αυτών, είναι οι συνεχείς έλεγχοι με τεστ, απαγόρευση επισκεπτηρίων, μείωση ραντεβού Εξωτερικών Ιατρείων, αναστολή λειτουργίας Νοσοκομείων Ημέρας.

Ο συνολικός αριθμός των ασθενών του «Δρομοκαϊτείου» στις 22/3/2021 ανέρχονταν στους 347, εκ των οποίων 205 ασθενείς νοσηλεύονται εντός και 142 φιλοξενούνται σε δομές αποκατάστασης.

Τέλος, με σκοπό την αποσυμφόρηση των Κλινικών και με στόχο τον αποτελεσματικότερο έλεγχο της διασποράς του SARS-CoV-2, το Υπουργείο Υγείας δρομολογεί τη μεταφορά ασθενών που δεν έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό σε ιδιωτικές Ψυχιατρικές Κλινικές, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους ασθενείς».

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

09/05/2021, 17:00
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader