Ποιο «Syriza Channel»; Ο Τόμπρας αποκάλυψε ότι ο Καλογρίτσας παζάρευε την άδεια με Μαρινάκη, Κοντομηνά και Σαββίδη

Ποιο «Syriza Channel»; Ο Τόμπρας αποκάλυψε ότι ο Καλογρίτσας παζάρευε την άδεια με Μαρινάκη, Κοντομηνά και Σαββίδη

Άλλο ένα χτύπημα στο αφήγημα Καλογρίτσα – ΝΔ – ΚΙΝΑΛ επιφύλασσε ο Κυριάκος Τόμπρας κατά την κατάθεσή του στην Προανακριτική, αποκαλύπτοντας ότι ο εργολάβος έκανε παζάρια με τους Βαγγέλη Μαρινάκη, Δημήτρη Κοντομηνά και Ιβάν Σαββίδη.

Αναφερόμενος σε συνάντηση που είχε με τον εργολάβο στο ξενοδοχείο Intercontinental μετά το πέρας του διαγωνισμού για τις άδειες, ο μάρτυρας φέρεται να τόνισε ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας του ζήτησε να πει στους Χούρι «να πάνε να γ@μηθούνε». «Τι λες ρε; Είσαι με τα καλά σου;», ήταν η αντίδραση του Κυρ. Τόμπρα, με τον εργολάβο να παρουσιάζεται ανένδοτος. «Αυτό που σου είπα» απάντησε ο Χρ. Καλογρίτσας.

Κατά την αφήγηση του Κυρ. Τόμπρα στην Επιτροπή, ο Χρ. Καλογρίτσας ισχυρίστηκε πως «τώρα, έχουμε όσα λεφτά θέλουμε». Όταν ο μάρτυρας διερωτήθηκε: «Πού τα βρήκαμε, βρε αδελφέ; Μέχρι χθες, κάναμε σλάλομ να φέρουμε τρία εκατομμύρια. Τώρα, έχουμε όσα λεφτά θέλουμε;», ο Χρ. Καλογρίτσας αντέτεινε ότι «…θα βρούμε λύση να πάρουν πίσω και τα τρία εκατομμύρια. Αν θέλουν όμως να μείνουν, θα μείνουν μέχρι το τέλος».

Κατά τις πληροφορίες του documentonews.gr, ο κ. Τόμπρας αντέδρασε έντονα και αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα του εργολάβου, επιμένοντας στο ερώτημα: «Πού τα βρήκες τα λεφτά;». Τότε, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, ο Χρ. Καλογρίτσας ισχυρίστηκε πως τον… παρακαλούσαν οι Β. Μαρινάκης, Δ. Κοντομηνάς και Ι. Σαββίδης για να του πάρουν την άδεια. Κατά τις καλά ενημερωμένες πηγές του documentonews.gr, η διήγηση του μάρτυρα είχε ως εξής:

«Κι εκεί αρχίζει ο Καλογρίτσας να μου σκάει το ποίημα. ¨Όλοι με παρακαλάνε¨. ¨Ποιος σε παρακαλάει, Καλογρίτσα;¨. ¨Με παρακαλάει ο Μαρινάκης, με παρακαλάει ο Σαββίδης, με παρακαλάει ο Κοντομηνάς¨. ¨Τι σε παρακαλάνε, Καλογρίτσα;¨. ¨Να μου πάρουν την άδεια¨. ¨Δηλαδή, τι εννοείς¨. ¨Αφού έμειναν απ’ έξω, θέλουν τώρα να μου πάρουν την άδεια, να μου την αγοράσουν. Όχι, εγώ δεν πουλάω¨. ¨Και τι κάνεις;¨, του λέω. ¨Θα τους βάλω μέσα, αλλά εγώ το 51¨. ¨Κάτσε, ρε μεγάλε…¨, του λέω: ¨…θα πας εσύ στον Κοντομηνά…¨. Τον Σαββίδη δεν τον ξέρω, αλλά απ’ αυτό που βλέπω καταλαβαίνω τι είναι ο Σαββίδης. Δεν είναι παιδάκι ο Σαββίδης να πας να παίξεις. Θα πας όμως στον Κοντομηνά που ξέρω τι έχει κάνει πενήντα χρόνια στις ασφάλειες και θα πας εσύ στον Κοντομηνά να του πεις ότι αυτός θα βάλει λεφτά και εσύ θα είσαι ο νταβατζής του με το 51%; Και θα σε ακούσει ο Κοντομηνάς; Θα σε πετάξει από πάνω κάτω¨. Μου λέει: ¨Όχι, έχω κανονίσει. Έχω συνεννοηθεί¨».

Ποιο «Syriza Channel»;

Ευλόγως, λοιπόν, εγείρονται τα ερωτήματα: Ποιο «Syriza Channel»; Δηλαδή, ενώ ο Χρ. Καλογρίτσας ισχυρίζεται ότι λειτουργούσε ως ο επίδοξος καναλάρχης του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ικανοποιήσει τις πολιτικές και επικοινωνιακές στοχεύσεις της Κουμουνδούρου, παζάρευε -σύμφωνα με τον κ. Τόμπρα- με μεγαλοεπιχειρηματίες την άδεια που είχε εξασφαλίσει. Αν ήταν «μπροστινός» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ γιατί να μπει στον κόπο να πουλήσει -μέρος ή ολόκληρη- την άδεια που εξασφάλισε; Ήταν κι αυτό μέρος της συμφωνίας με την τότε κυβέρνηση; Γιατί αν ο Χρ. Καλογρίτσας πορευόταν βάσει συνεννόησης με την Κουμουνδούρου, ποιο θα ήταν το όφελος του ΣΥΡΙΖΑ;

«Άντε γ@μήσου κι εσύ και τα 17 εκατ.»

Ένα ακόμα ερώτημα που προκύπτει είναι αν τελικά ο εργολάβος διέθετε τα χρήματα για αυτήν την επένδυση. Κατά τις ίδιες πηγές, ο Κυρ. Τόμπρας απάντησε και σε αυτό. «Να μη σας τα πολυλογώ, έτσι πήγε η ιστορία μέχρι την Παρασκευή, γιατί τα φέρνει ο διάολος και είναι πάλι Παρασκευή και πάλι Δευτέρα λήγει η προθεσμία για να κατατεθούν τα 17,5 εκατομμύρια» φέρεται να ανέφερε ενώπιον της Επιτροπής ο μάρτυρας, προσθέτοντας: «Ο Καλογρίτσας, λοιπόν, μέχρι την Παρασκευή είναι δισεκατομμυριούχος. Λέει: ¨Να πάτε να γαμηθείτε εσείς οι υπόλοιποι, τώρα που θέλετε να βάζετε…¨ και αυτά. Την Παρασκευή με παίρνει στο τηλέφωνο και μου λέει: ¨Επειγόντως ραντεβού στο Intercontinental». Πηγαίνω στον Intercontinental και μου λέει: ¨Δεν ξέρω τι θα κάνεις την Παρασκευή, πρέπει τη Δευτέρα να έχουμε 17,5 εκατομμύρια¨. Κι εκεί του είπα εγώ: ¨Άντε … κι εσύ και τα 17 εκατ. ευρώ¨».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter