Προανακριτική: Διυλίζουν το σχεδιάγραμμα της ΤτΕ για να καταπιούν την αλήθεια

Προανακριτική: Διυλίζουν το σχεδιάγραμμα της ΤτΕ για να καταπιούν την αλήθεια

Ένα σχεδιάγραμμα είναι τόσο απόλυτο όσο ένας αριθμός. Έχει μονοσήμαντη αντιστοιχία και δεν εναπόκειται στην ατέλειωτη ποικιλία των περιστάσεων. Αυτά, όμως, δεν αφορούν τη ΝΔ. Ειδικά, όταν πρέπει μετ’ επιτάσεως να εξυπηρετηθούν μικροπολιτικές στοχεύσεις και δη εν μέσω μίας υφέρπουσας φημολογίας για πρόωρες κάλπες.

Όταν ο Θάνος Πλεύρης εισηγήθηκε στην Προανακριτική Επιτροπή να σταλεί επιστολή στον διοικητή της ΤτΕ προκειμένου να παρακαμφθεί το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για κλήτευση του Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος είναι ο καθ΄ύλην αρμόδιος για να αποσαφηνίσει τη σύννομη ή μη πορεία του εμβάσματος των Χούρι προς την οικογένεια Καλογρίτσα, μετακλητοί δημοσιολόγοι φούσκωναν τα στήθη τους στα social media σαν παγόνια με τυμπανισμόΉταν η περίοδος που ο πονηρός εργολάβος μετέτρεπε την Προανακριτική σε ψυχαγωγική σειρά ανώτερη και από το reunion με «τα φιλαράκια». Τη μία έστελνε εξώδικα και απειλούσε με «φιάσκο – παρωδία» και την άλλη έπαιρνε αναβολές λόγω ανάρρωσης από το εμβόλιο ή καραντίνα. Έτσι, το αίτημα της πλειοψηφίας προς τον κεντρικό τραπεζίτη έπρεπε να μεταφραστεί από τον συστημικό Τύπο και τους τύπους που τον περιβάλλουν ως έξοδος κινδύνου από το θέατρο σκιών της «Καλογριτσιάδας».

Τελικά, το «ξέφωτο» στο οποίο πόνταραν αποδείχτηκε τρένο που τους παρέσυρε. Ο Γ. Στουρνάρας δεν μπορούσε παρά να προστατεύσει τον εαυτό του, αφού την επίμαχη περίοδο που τα 3 εκατ. ευρώ έκαναν το ταξίδι ΗΑΕ – Λονδίνο – Αθήνα καθόταν στην ίδια καρέκλα που ζεσταίνει και σήμερα. Το σχεδιάγραμμα που περιλαμβάνεται στην έκθεση που απέστειλε στην Επιτροπή και σχεδιάστηκε από τη Διεύθυνση Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιριών της ΤτΕ αναπαριστά πώς τα 3 εκατ. ευρώ ξεκίνησαν από εταιρία συμφερόντων Χούρι με έδρα το Άμπου Ντάμπι, πέρασαν στην Τοξότης, η Τοξότης τα μετέφερε μέσω πώλησης μετοχών στην Ιωάννης – Βλαδίμηρος Καλογρίτσας που διεκδικούσε τηλεοπτική άδεια και στη συνέχεια δεσμεύτηκαν από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας. Έπειτα από την αποδέσμευση του ποσού από το Δημόσιο και ενώ το Documento βρισκόταν ήδη τρεις μήνες στα περίπτερα, τα λεφτά επέστρεψαν στην Ι. Βλ. Καλογρίτσας, η οποία τα μετέφερε στην Τοξότης και από εκεί και πέρα -όπως σημειώνεται στην έκθεση- τα 3 εκατ. ευρώ «αναλώθηκαν στο παραγωγικό κύκλωμα» της κατασκευαστικής εταιρίας.

Το σχεδιάγραμμα:

Η αλήθεια είναι ότι ο Γ. Στουρνάρας υπερέβαλλε εαυτόν. Γιατί το αίτημα της Επιτροπής δεν αφορούσε την κατάληξη του χρήματος, κάτι που ο κεντρικός τραπεζίτης έκρινε σκόπιμο -και σωστά- να συμπεριλάβει στην απάντησή του. Ωστόσο, η απάντηση αυτή δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες ούτε της ΝΔ, ούτε του μιντιακού μηχανισμού της. Γι΄ αυτό και έπρεπε να κατασκευαστεί το αφήγημα που δήθεν αποδομεί τους ισχυρισμούς του Νίκου Παππά ασχέτως κι αν ο μύχιος πόθος του Κυριάκου Μητσοτάκη για σώνει και ντε εμπλοκή του Κώστα Βαξεβάνη και του Documento δεν μπορεί να ικανοποιηθεί με τίποτα.

Δυστυχώς για τον πρωθυπουργό, η έκθεση του Γ. Στουρνάρα –μετά τα δημοσιεύματα από «Πρώτο Θέμα» και «Τα Νέα», τις δηλώσεις του Θ. Πλεύρη στο Mega και τις καταθέσεις Καλογρίτσα στην Προανακριτική- αποκρυσταλλώνει πως η εφημερίδα και ο εκδότης της ουδεμία σχέση έχουν με τα 3 εκατ. ευρώ των Λιβανέζων μεγιστάνων. Εξ ου και η αναδίπλωση της ΝΔ σε σχέση με την (μη) κλήση του Κ. Βαξεβάνη στην Προανακριτική. Να τον φωνάξουν να πει τι; Ότι ο Λασκαρίδης χρηματοδοτεί την πρωθυπουργική οικογένεια και τους αφοδεύει κι από πάνω; Μεγάλο το ρίσκο!

Η έκθεση καταρρίπτει, επίσης, μία από τις κατηγορίες του Νίκου Παππά και συγκεκριμένα αυτήν περί δωροληψίας. Εφόσον τα χρήματα διοχετεύτηκαν από τη μία εταιρία στην άλλη και εν τέλει έκλεισαν «τρύπες» και υποχρεώσεις της Τοξότης, πού είναι η δωροληψία και ποιο το όφελος του πρώην υπουργού; Έτσι κι αλλιώς, όσο κι αν κάνει ζάπινγκ κάποιος, ΣΥΡΙΖΑ Channel δεν θα βρει. Άλλωστε, ποιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο γιος του εργολάβου κηρύχθηκε έκπτωτος υπερθεματιστής από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Εν ολίγοις, η έκθεση της ΤτΕ βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Η υπόθεση για την οποία η ΝΔ ανήγαγε σε έγκυρη πηγή πληροφόρησης και αιτία συγκρότησης Προανακριτικής τον άλλοτε αφερέγγυο εργολάβο με τα βοσκοτόπια αποτελεί μία εξολοκλήρου ιδιωτική διαφορά. Διόλου τυχαίο ότι η πλειοψηφία επέλεξε συνειδητά να παραγνωρίσει τις δικαστικές αποφάσεις που υπάρχουν. Αλλά τι σημασία έχουν όλα αυτά μπροστά στις μικροπολιτικές επιδιώξεις και ενώ στο τραπέζι υπάρχει το σενάριο πρόωρων εκλογών; 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter