Προθεσμία για λουκέτο στο καταφύγιο από το οποίο το Μαξίμου υιοθέτησε τον Peanut

Προθεσμία για λουκέτο στο καταφύγιο από το οποίο το Μαξίμου υιοθέτησε τον Peanut

Ο δήμος Ηλιούπολης έδωσε προθεσμία δύο μηνών στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων από το οποίο το Μέγαρο Μαξίμου υιοθέτησε τον τετράποδο Peanut.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του Κεντρικού Τομέα Αθηνών διενήργησε αυτοψία στο καταφύγιο το οποίο κρίθηκε παράνομο, καθώς δεν πληροί τις προϋποθέσεις της κείμενης νομοθεσίας, ενώ δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στην έκθεση επισημαίνεται επίσης ότι στο χώρο υπάρχουν αδέσποτα ζώα τα οποία βρίσκονται υπό κτηνιατρική παρακολούθηση και θεραπεία και ορίζεται δίμηνη προθεσμία για τη διακοπή της λειτουργίας του: «Σας δίδεται το χρονικό διάστημα των δύο (2) μηνών, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι κτηνιατρικές εξετάσεις, θεραπείες, εμβολιασμοί, και στειρώσεις των ζώων που ήδη φιλοξενούνται στην εγκατάσταση. Μετά το πέρας του δοθέντος χρονικού διαστήματος, παρακαλείσθε για την άμεση διακοπή της λειτουργίας της συγκεκριμένης εγκατάστασης. Το Αστυνομικό Τμήμα Ηλιούπολης στο οποίο κοινοποιείται το παρόν, παρακαλείται όπως επιβλέψει την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας απομάκρυνσης των ζώων και την εκκένωση του ανωτέρω χώρου, μετά το πέρας του προαναφερόμενου χρονικού διαστήματος των δύο (2) μηνών».

Η εν λόγω έκθεση απεστάλη στους διαχειριστές του καταφυγίου στα τέλη Απριλίου, ενώ η αυτοψία είχε πραγματοποιηθεί στις 13 του ιδίου μήνα.  Όπως σημειώνει το ethnos.gr,  ο δήμος Ηλιούπολης σε συνεργασία με το φιλοζωικό σωματείο «Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης», το οποίο έχει συνάψει έγγραφη σύμβαση με το δήμο για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς του δήμου, έχουν ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την εύρεση άλλου χώρου, στον οποίο θα πρέπει να μεταφερθεί το καταφύγιο.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter