Πρόκληση: Συνέλαβαν τον φωτορεπόρτερ Μάριο Ραφαήλ Μπίκο που τράβηξε φωτογραφία την αστυνομική συνοδεία Φουρθιώτη (Video)

Πρόκληση: Συνέλαβαν τον φωτορεπόρτερ Μάριο Ραφαήλ Μπίκο που τράβηξε φωτογραφία την αστυνομική συνοδεία Φουρθιώτη (Video)

Άνευ προηγουμένου πρόκληση σημειώθηκε έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, το μεσημέρι της Τρίτης, καθώς συνέλαβαν τον φωτορεπόρτερ του Documento, Μάριο Ραφαήλ Μπίκο, o οποίος τράβηξε φωτογραφία η οποία αποδεικνύει ότι ο Μένιος Φουρθιώτης είναι υπό ισχυρή αστυνομική περιφρούρηση με θωρακισμένο υπηρεσιακό αυτοκίνητο της αστυνομίας.

Αυτή είναι η θωρακισμένη BMW της ΕΛΑΣ

Επί μέρες η αστυνομία διαψεύδει δηλώσεις του Αντιδημάρχου Ραφήνας – Πικερμίου, Χρήστου Τσεμπέρη, ο οποίος αποκάλυψε πως βρίσκεται σε προστασία με 7 περιπολικά και 14 αστυνομικούς.

Ωστόσο, ο φωτογραφικός φακός του Documento κατέγραψε τον Φουρθιώτη με συμβατικές πινακίδες που δε δηλώνονται και συνοδεία άλλων αστυνομικών με μηχανές.

Ο Φουρθιώτης ζήτησε να σηλληφθεί ο φωτορεπόρτερ. Η δικηγόρος του και η φρουρά του του συνέστησαν να μην προβεί σε αυτή την κίνηση. Ωστόσο, ο παρουσιαστής επέμενε λέγοντας: «θα το κάνω γιατί είναι του Documento».

Την παράνομη κράτηση συνέχισε αστυνομικός που ανήκει στη φρουρά των δικαστηρίων και αρνείται, έως αυτή τη στιγμή, να δώσει τα στοιχεία του. Μάλιστα, η δικηγόρος του Μένιου Φουρθιώτη ζήτησε από τον φωτορεπόρτερ να υπογράψει… έγγραφο αποχώρησής του από τον δημόσιο χώρο των δικαστηρίων και ότι δεν θα χρησιμοποιήσει κάποια από τις φωτογραφίες που είχε τραβήξει.

Φυσικά, ο φωτορεπόρτερ αρνήθηκε και ενώ ακόμα δεν έχει υποβληθεί σε βάρος του μήνυση, αστυνομικός που δηλώνει ότι είναι από το Α.Τ Κυψέλης εξακολουθεί να του συμπεριφέρεται σαν να είναι κρατούμενος. Μάλιστα ενώ ο αστυνομικός έχει στα χέρια του όλα τα στοιχεία που δηλώνουν την ταυτότητα του φωτορεπόρτερ, δηλώνει ότι θα πρέπει να μεταβούν στο τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter