«Πυρά» της ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων σε Τσιάρα: Η προκλητική στάση συνεχίζεται

«Πυρά» της ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων σε Τσιάρα: Η προκλητική στάση συνεχίζεται

«Πυρά» κατά του υπουργείου Δικαιοσύνης εξαπολύει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος μία μέρα μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών προς τον Κώστα Τσιάρα αναφορικά με τον αποκλεισμό των Δικαστικών Ενώσεων από τις επιτροπές του υπουργείου.

Δείτε επίσης:

Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών: Επιστολή-διαμαρτυρία προς τον υπουργό Δικαιοσύνης

Όπως αναφέρει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων το υπουργείο Δικαιοσύνης, «εξακολουθεί να απαξιώνει τους Δικαστικούς και Εισαγγελικούς λειτουργούς της χώρας». Όπως επισημαίνουν κατά τη χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης που αφορούσε την διαδικασία επαναλειτουργίας των Δικαστηρίων κλήθηκαν όλοι οι θεσμικοί εκπρόσωποι εκτός από τις Δικαστικές Ενώσεις. Μάλιστα οι Δικαστές και Εισαγγελείς στην ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο «για μεθοδευμένο σχέδιο παραγκωνισμού και απαξίωσης των αιρετών εκπροσώπων του Δικαστικού Σώματος».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων:

«Μετά την προχθεσινή επιστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης στην οποία γίνεται λόγος για παραβίαση των αρχών του Κράτους Δικαίου από τη μη πρόσκληση των Δικαστικών Ενώσεων σε νομοθετικές μεταβολές που τους αφορούν, το Υπουργείο Δικαιοσύνης εξακολουθεί να απαξιώνει τους Δικαστικούς και Εισαγγελικούς λειτουργούς της Χώρας. Σε χθεσινή σύσκεψη που αφορούσε την διαδικασία επαναλειτουργίας των Δικαστηρίων και τον σχεδιασμό για τις επανασυζητήσεις των υποθέσεων που ματαιώθηκαν, κλήθηκαν όλοι οι θεσμικοί εκπρόσωποι Δικηγορικών Συλλόγων, Δικαστικών Υπαλλήλων πλην των Δικαστικών Ενώσεων.

Για ένα ζήτημα που αφορά άμεσα τους Δικαστικούς Λειτουργούς όλης της χώρας, το Υπουργείο θεώρησε ότι δεν πρέπει να ενημερωθούν και να καταθέσουν τις θέσεις τους, ενώ γνωρίζει ότι οι Δικαστικές Ενώσεις έχουν Συνταγματική κατοχύρωση, εκφράζουν το σύνολο του Δικαστικού Σώματος και αποτελούν τους μοναδικούς εκφραστές της βούλησής του. Είναι πλέον προφανές ότι πρόκειται για μεθοδευμένο σχέδιο παραγκωνισμού και απαξίωσης των αιρετών εκπροσώπων του Δικαστικού Σώματος.

Η θεσμική αυτή προσβολή και μείωση του κύρους της Δικαιοσύνης και των Λειτουργών της από τον Υπουργό Δικαιοσύνης θα αναδεικνύεται συνεχώς από την Ένωσή μας στα διεθνή και ευρωπαϊκά όργανα με τον κίνδυνο η Ελλάδα να ενταχθεί στις χώρες που συστηματικά παραβιάζουν βασικές αρχές του Κράτους Δικαίου. Ζητούμε άλλη μία φορά την παρέμβαση του Πρωθυπουργού και την επίλυση του σοβαρού προβλήματος που έχει δημιουργηθεί».

Δείτε επίσης:

Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών: Επιστολή-διαμαρτυρία προς τον υπουργό Δικαιοσύνης

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter