Πως οι κάθε λογής «φουρθιώτηδες» ξεφτίλισαν το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη

Οι… «φουρθιώτηδες» είναι τελικά πολλοί και το περίφημο επιτελικό κράτος της κυβέρνησης Μητσοτάκη ακόμα ψάχνει τρόπους για να εμποδίσει την παράτυπη και παράνομη «αξιοποίηση» διατάξεων για τη χορήγηση επιδοτήσεων και επιχορηγήσεων μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων και μηχανισμών που ενεργοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως ανακοίνωσαν, με μεγάλη καθυστέρηση και αφού προηγήθηκαν οι αποκαλύψεις του Documento για τις απειλές του «τηλεαστέρα» προς τον τότε υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αποστέλλουν στη Δικαιοσύνη υποθέσεις πιθανής καταστρατήγησης μέτρων στήριξης.

Ενδεικτικά:
– Μονοπρόσωπη ΙΚΕ στην Πελοπόννησο, που δραστηριοποιείται στο λιανικό εμπόριο κρέατος, είχε δηλώσει συνολικό τζίρο 3.000 ευρώ για το 2019. Πριν από την έναρξη του 5ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, υπέβαλε τροποποιητικές δηλώσεις για τα τρία τελευταία τρίμηνα του 2019, με τζίρο συνολικού ύψους 1,9 εκατ. ευρώ.

– ΕΠΕ στην Αττική, που δραστηριοποιείται στο χονδρικό εμπόριο εξοπλισμού γραφείου, είχε υποβάλει μηδενικές δηλώσεις ΦΠΑ το 2019 και το 2020. Πριν από την έναρξη του 5ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, υπέβαλε τροποποιητικές δηλώσεις για τα τέσσερα τρίμηνα του 2019, με τζίρο συνολικού ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

– Ξενοδοχείο στη Θεσσαλία είχε υποβάλει μηδενικές δηλώσεις ΦΠΑ το 2019 και το 2020. Πριν από την έναρξη του 5ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, υπέβαλε τροποποιητικές δηλώσεις για το 2019 και το 2020, με τζίρο 3 εκατ. ευρώ και 1 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα.

– Μονοπρόσωπη ΙΚΕ στην Αττική, που δραστηριοποιείται στην παραγωγή φυτών, είχε δηλώσει συνολικό τζίρο 7.000 ευρώ για το 2019 και το 2020. Υπέβαλε τροποποιητικές δηλώσεις για το 2019, με τζίρο ύψους περίπου 2 εκατ. ευρώ.

Να θυμίσουμε ότι ο Μένιος – Μαίανδρος Φουρθιώτης δήλωνε για τον εαυτό του και ανθρώπους του περίγυρού του, πλασματικούς υψηλούς μισθούς ύψους ακόμα και 60.000-70.000 ευρώ προκειμένου να λάβουν ως κρατική ενίσχυση το 60% του ονομαστικού μισθού που χάθηκε λόγω της μείωσης των ωρών εργασίας όπως προβλέπει ο μηχανισμός ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

Όταν ανακαλύφτηκε η «τρύπα» του συστήματος μέσα από την οποία «έφευγαν» τα κονδύλια και ο κ. Βρούτσης έκλεισε τη στρόφιγγα, ο τηλεπαρουσιαστής εμφανίστηκε στο γραφείο του υπουργού με μπράβους φωνάζοντας και απειλώντας τον υπουργό, όπως αποκάλυψε ο ίδιος μιλώντας στο Documento.

Tότε το Documento είχε αναρωτηθεί τι έπραξε για την επιστροφή των χρημάτων και την παραπομπή των υποθέσεων στη Δικαιοσύνη η τωρινή ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Όπως φαίνεται, τώρα, με αρκετή καθυστέρηση και κατόπιν τωνν πιέσεων της κοινής γνώμης, δρομολογήθηκαν επιτέλους κάποιες πρώτες κινήσεις για την τιμωρία των επιτηδείων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader