Ραγκούσης: Ο Πειραιάς «Λατινικής Αμερικής» αποκαλύπτεται

Ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Β΄ Πειραιά του κόμματος εξέδωσε δήλωση σχετικά με το θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων των πλοίων, εξαπολύοντας «πυρά» τόσο κατά του αρμόδιου υπουργού, Γιάννη Πλακιωτάκη, όσο και για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο Γιάννης Ραγκούσης καταλήγει διερωτώμενος: «για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, μπροστά στα μονοπωλιακά συμφέροντα που θέλει να εξυπηρετήσει, τι σημασία έχουν οι δικαστικές αποφάσεις, ο ανταγωνισμός και το δημόσιο συμφέρον;»

Η δήλωση του Γιάννη Ραγκούση

Ο κ. Πλακιωτάκης ως Υπουργός εξασφάλισε για το μονοπώλιο στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων των πλοίων, όσα δεν πέτυχε στα δικαστήρια ο κ. Γεραπετρίτης ως πληρεξούσιος δικηγόρος του.

Συμπτώσεις στη πολιτική που συστηματικά υπηρετεί μεγάλα μονοπωλιακά συμφέροντα, δεν υφίστανται.

Το παρακάτω χρονικό – όπως αποκαλύπτεται καθημερινά – της ενορχηστρωμένης κυβερνητικής μεθόδευσης για παγίωση του μονοπωλίου στη διαχείριση στερεών αποβλήτων το αποδεικνύει:

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι το βράδυ της Μ. Πέμπτης ο Υπουργός Ναυτιλίας, σε μια απροσχημάτιστη κίνηση επανάφερε τον ακυρωμένο «φωτογραφικό» διαγωνισμό του 2017 του ΟΛΠ/COSCO για τα στερεά απόβλητα.

Μάλιστα, αγνόησε την αντίθετη προς τις αποφάσεις του, δικαστική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά, καθώς και παράκαμψε την τελική εκκρεμή κρίση του ΣτΕ για το ζήτημα αυτό.

Τις σκανδαλώδεις αυτές ενέργειες του κ. Πλακιωτάκη καταγγέλλουμε ήδη με Ερώτησή μας στη Βουλή, 34 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, θετόντάς τον προ των συνολικών ευθυνών του.

Τι αποκαλύπτεται όμως, εγείροντας μείζονα ερωτήματα ηθικής και πολιτικής τάξης για δύο Υπουργούς του κ.Μητσοτάκη;

Ότι τον Μάρτιο του 2019 ο μοναδικός μονοπωλιακός πάροχος υπηρεσιών διαχείρισης αποβλήτων, με προσφυγή του στο ΣΤΕ, προσπάθησε να μπλοκάρει τον ανταγωνισμό, επιδιώκοντας την ακύρωση των σχετικών υπουργικών αποφάσεων.

Με ποιον πληρεξούσιο δικηγόρο; Τον κ. Γ. Γεραπετρίτη.

Η εν λόγω αίτηση ακύρωσης συζητήθηκε στις 12 Ιουνίου 2019 και ο μονοπωλιακός πάροχος επίσης εκπροσωπήθηκε από τον κ. Γεραπετρίτη.

Εν τέλει η αίτηση απορρίφθηκε από το Ε’ Τμήμα του ΣΤΕ με την αριθμ. απόφαση 2964/2020, που καθαρογράφηκε προ μηνός, βάζοντας τέλος σ΄ αυτές τις μονοπωλιακές πρακτικές.

Αλλά για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, μπροστά στα μονοπωλιακά συμφέροντα που θέλει να εξυπηρετήσει, τι σημασία έχουν οι δικαστικές αποφάσεις, ο ανταγωνισμός και το δημόσιο συμφέρον;

Διαβάστε επίσης:

Η Ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Η από 6η Μαρτίου 2019 Αίτηση Ακύρωσης ενώπιον του ΣτΕ που κατατέθηκε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο κ. Γεραπετρίτη

Η Αριθμ. 2964/2020 Απόφαση ΣτΕ, κατά τη συζήτηση της οποίας παραστάθηκε ως πληρεξούσιος δικηγόρος του μονοπωλιακού παρόχου ο κ. Γεραπετρίτης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader