Σάμος-εμβολιασμοί: Ο Άδωνης νοιάζεται βασικά για το… τι θα πουν στο εξωτερικό

Σάμος-εμβολιασμοί: Ο Άδωνης νοιάζεται βασικά για το… τι θα πουν στο εξωτερικό

Με τους κατοίκους της Σάμου τα έβαλε ο Άδωνης Γεωργιάδης με αφορμή το χαμηλό ποσοστό ανταπόκρισης στο πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία», γεγονός που οδήγησε στην προσωρινή αναστολή του στο νησί.

Όπως δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό, «είναι αδιανόητο ένα νησί να έχει κάτοικους που αρνούνται να εμβολιαστούν και μάλιστα εν μέσω τουριστικής περιόδου».

Βέβαια αυτό που πιο πολύ μάλλον ενόχλησε τον υπουργό Ανάπτυξης αλλά και την κυβέρνηση είναι ότι “χαλάει” το αφήγημα για την φετινή τουριστική σεζόν καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά “η είδηση θα αναπαραχθεί στο εξωτερικό και θα βλάψει την εικόνα του νησιού”! Δηλαδή για την κυβέρνηση το πρωταρχικό στο όλο ζήτημα που αναδείχτηκε με την περίπτωση της Σάμου είναι ότι μας κάνει… ρεζίλι στο εξωτερικό και ότι έτσι η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός χάνει όχι μόνο από την λάμψη της αλλά και από την… ασφάλεια που πολύ πασχίζει να διαφημίσει προς τις χώρες του εξωτερικού η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Κι όχι να ερμηνευτούν οι βαθύτερες αιτίες αυτής της στάσης των κατοίκων της Σάμου, και να δοθούν πειστικές απαντήσεις από την Πολιτεία, ικανές να αναστρέψουν το κλίμα άρνησης απέναντι στα εμβόλια.

Να θυμίσουμε ότι με βάση τις δηλώσεις Θεμιστοκλέους, για τους εμβολιασμούς των 4.300 δόσεων που είχαν προγραμματιστεί, θα έφταναν στο νησί 25 γιατροί, όμως η χαμηλή ζήτηση για ραντεβού για εμβολιασμό «έκλεισε» προσωρινά την πλατφόρμα. Ενδεικτικά ανέφερε ότι μόλις 110 άτομα ήταν προγραμματισμένα και υπάρχουν 300 διαθέσιμα ραντεβού.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter