Σοκ στην Κοπεγχάγη: «Σταθερός και ξύπνιος» ο Έρικσεν

Σοκ στην Κοπεγχάγη: «Σταθερός και ξύπνιος» ο Έρικσεν

Παγκόσμιο σοκ στην Κοπεγχάγη, στον αγώνα Δανίας-Φινλανδίας για το Euro: o ποδοσφαιριστής της Δανίας Κρίστιαν Έρικσεν κατέρρευσε στη διάρκεια του παιχνιδιού χωρίς να έρθει σε επαφή με αντίπαλο και σωριάστηκε στο γρασίδι χωρίς τις αισθήσεις του.

Οι γιατροί που έσπευσαν προσπαθούσαν επί πολλή ώρα να τον επαναφέρουν, με τεχνητή αναπνοή και απινιδωτή, ενώ ο κόσμος στις κερκίδες έκλαιγε και οι άλλοι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Δανίας έκαναν κύκλο γύρω από το σημείο όπου κατέρρευσε ο 29χρονος Έρικσεν.

Στις 8.25, περίπου 45 λεπτά μετά το περιστατικό, ανακοινώθηκε στους φιλάθλους ότι ο Έρικσεν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ανακοινώθηκε επίσημα από την UEFA και από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Δανίας ότι έχει τις αισθήσεις του.

Δείτε εδώ το βίντεο με την κατάρρευση του ποδοσφαιριστή:

 

Στο Twitter κυκλοφόρησε μία φωτογραφία που δείχνει τον Έρικσεν ανακαθισμένο στο φορείο με ανοιχτά τα μάτια καθώς τον μετέφεραν στο ιατρείο. Ένας φωτογράφος του Reuters ισχυρίζεται ότι είδε τον Έρικσεν να σηκώνει το χέρι του όσο αποχωρούσε.

Ο διαιτητής και οι Φινλανδοί ποδοσφαιριστές πήγαν στα αποδυτήρια, ενώ οι άλλοι παίκτες της Εθνικής Δανίας βρίσκονταν γύρω από τον Έρικσεν σε όλη τη διάρκεια της δοκιμασίας του. Ο μέσος της Εθνικής Δανίας μεταφέρθηκε στο ιατρείο με φορείο και οξυγόνο μετά από 20 λεπτά, αλλά είναι αδιευκρίνιστο σε τι κατάσταση βρισκόταν.

Η σύζυγος του Έρικσεν έσπευσε στον αγωνιστικό χώρο, αλλά οι συμπαίκτες του Κρίστιαν δεν την άφησαν να πλησιάσει.

Ο αγώνας διακόπηκε για 90 λεπτά περίπου, την ίδια ώρα που τα social media πλημμύριζαν από μηνύματα συμπαράσταση για τον Έρικσεν. Οι ανακοινώσεις από τα μεγάφωνα συνέστησαν στους φιλάθλους «υπομονή μέχρι να υπάρξει ενημέρωση».

Οι Δανοί και Φινλανδοί φίλαθλοι παρέμειναν στις θέσεις τους και φώναζαν συνεχώς συνθήματα υπέρ του Έρικσεν, παρακολουθώντας αδιάκοπα την ειδησεογραφία από τα κινητά τηλέφωνα. Ο αγώνας ξανάρχισε από το σημείο που είχε διακοπεί, περίπου 100 λεπτά μετά το περιστατικό. Μάλιστα μαθεύτηκε ότι ο Έρικσεν μίλησε στους υπόλοιπους παίκτες για να τους καθησυχάσει και να τους ευχηθεί καλή επιτυχία.

«Στιγμές όπως αυτή σε κάνουν να σκέφτεσαι διαφορετικά τη ζωή», δήλωσε ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσεφερίν. «Εύχομαι πλήρη και γρήγορη ανάρρωση στον Κρίστιαν και προσεύχομαι να έχει η οικογένειά του δύναμη και πίστη. Η δύναμη του ποδοσφαίρου θα τους βοηθήσει να συνεχίσουν, με τις ευχές και τις προσευχές όλων. Άκουσα οπαδούς και των δύο ομάδων και να τραγουδούν το όνομά του. Το ποδόσφαιρο είναι όμορφο και ο Κρίστιαν το παίζει πολύ όμορφα».

Ο Φαμπρίς Μουάμπα, που κάποτε έμεινε 78 λεπτά νεκρός στο χορτάρι του γηπέδου της Τότεναμ και στο ασθενοφόρο πριν τον επαναφέρουν οι γιατροί, ήταν από τους πρώτους που έστειλαν προσευχές. Ακολούθησε παγκόσμιο κύμα συμπαράστασης, από ανθρώπους του ποδοσφαίρου, αλλά και απλούς φιλάθλους.

 

 

O ατζέντης του Έρικσεν έστειλε μήνυμα στο Twitter αναφέροντας πως ο παίκτης αναπνέει και μπορεί να μιλήσει.

Ο Μάρτιν Σουτς μάλιστα υποστήριξε πως ο έμπειρος μέσος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου κι αυτή είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη.

Την είδηση μεταφέρει στο twitter ο έγκυρος Ιταλός δημοσιογράφος, Φαμπρίτσιο Ρομάνο.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter