Σπίρτζης για Γλυκά Νερά: «Η ασφάλεια του Πολίτη θυσιάστηκε στην ποδιά των δογματισμών του “Νόμου και της Τάξης”»

Δυστυχώς η ασφάλεια του πολίτη αποτελεί, πλέον, ξεχασμένο τομέα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη» αναφέρουν ο Tομεάρχης και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης και Διονύσης Καλαματιανός αντίστοιχα οι οποίοι μιλούν για ανεξέλεγκτη «βαριά εγκληματικότητα» και για μία ασφάλεια που θυσιάστηκε «στην ποδιά των δογματισμών του «Νόμου και της Τάξης».

Οι κ.κ. Σπίρτζης και Καλαματιανός «εκφράζουν τα βαθιά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια της νέας γυναίκας που δολοφονήθηκε σε ληστεία της οικίας της στα Γλυκά Νερά, δίπλα στο 11 μηνών βρέφος της, με τον σύζυγό της παρόντα και δεμένο».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θυμίζουν «τους χιλιάδες αστυνομικούς που υπηρετούν στις νέες υπηρεσίες (Δράση, Μαύροι Πάνθηρες, Οδός, κλπ) με στόχο την καταστολή, ενώ την ίδια στιγμή, με την υποστελέχωση των τμημάτων της ΕΛΑΣ για την καταπολέμηση του εγκλήματος και την ασφάλεια των πολιτών, δεν μπορούν να καλυφθούν ούτε οι βάρδιες για την φύλαξη των αστυνομικών τμημάτων».

Επίσης υπογραμμίζουν με νόημα ότι «ότι τα Γλυκά Νερά υπάγονται στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής όπου η εγκληματικότητα, οι ληστείες, οι δολοφονίες αθώων πολιτών, η δράση του οργανωμένου εγκλήματος αποτελεί καθημερινότητα. Υπάγονται στις περιοχές που δεκάδες αστυνομικοί από τα εγκαταλελειμμένα αστυνομικά τμήματα είχαν διατεθεί, και ίσως συνεχίζουν, για τη φύλαξη της οικίας του κ. Φουρθιώτη. Ακόμη αναμένουμε τις απαντήσεις της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Δυστυχώς, οι δολοφονίες, οι ληστείες, οι πυροβολισμοί είναι καθημερινό φαινόμενο στη χώρα με την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την κυβέρνηση Μητσοτάκη να δείχνουν ότι δεν έχουν ως προτεραιότητα να περιορίσουν τη βαριά εγκληματικότητα».

Κατόπιν αυτών σχολιάζουν ότι «εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, στυγνοί εγκληματίες δρουν, ανενόχλητοι, σκορπώντας τον τρόμο και τον θάνατο στην ελληνική κοινωνία.

Η ασφάλεια του Πολίτη θυσιάστηκε στην ποδιά των δογματισμών του «Νόμου και της Τάξης».

Τέλος οι βουλευτές σημειώνουν «εκφράζουμε και πάλι τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της αδικοχαμένης νέας γυναίκας και μητέρας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader