Στέλνουν εξώδικα από τη ΓΑΔΑ στις εφημερίδες που αποκαλύπτουν τους βασανισμούς

Στέλνουν εξώδικα από τη ΓΑΔΑ στις εφημερίδες που αποκαλύπτουν τους βασανισμούς

Την ώρα που το Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ ερευνά ήδη την υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού του Άρη Παπαζαχαρουδάκη στη Νέα Σμύρνη, ο οποίος κατέθετε χθες Πέμπτη επί τρεις ώρες, η ΕΛ.ΑΣ… προσβεβλημένη απαντά με ένα προκλητικό και ασαφές εξώδικο στο Documento και την Εφημερίδα των Συντακτών.

Στο προκλητικό αυτό εξώδικο η ΕΛ.ΑΣ. της αναίτιας βίας εκπροσωπούμενη από τους 22 αστυνομικούς που το υπογράφουν κάνει λόγο για αναίτια και άδικη στοχοποίηση της αστυνομίας μέσω δημοσιεύσεων καταγγελιών πολιτών που σχετίζονται με βασανιστήρια στο κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, ενώ την ίδια ώρα ψέγει τη δημοσιογραφική ικανότητα και δεοντολογία κατηγορώντας μας για… μη διασταυρωμένα ρεπορτάζ.

Μάλιστα η ΕΛΑΣ προειδοποιεί (επί της ουσίας απειλεί) κιόλας τα δύο Μέσα ότι αν δεν ανακαλέσουν για τα ρεπορτάζ θα τα πάνε στα δικαστήρια.

Έτσι την ώρα που η δημοκρατία μοιάζει να εκλείπει εξαιτίας –ανάμεσα σε άλλα – της αυθαιρεσίας των οργάνων της τάξης και την αλλεπάλληλη βίαιη καταστολή που δέχονται πολίτες σε ολόκληρη τη χώρα, η ΕΛΑΣ, το μέσο της επίτευξης του δόγματος νόμος και τάξη που εφαρμόζει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, επιδιώκει τη φίμωση του Τύπου επικαλούμενη μάλιστα την… ελευθεροτυπία αλλά και την ίδια τη δημοκρατία.

Είναι πλέον η ώρα της ΕΣΗΕΑ να τοποθετηθεί για αυτή την πρωτοφανή προσπάθεια φίμωσης της ελευθεροτυπίας η οποία μάλιστα μεθοδεύεται χωρίς αιδώ στο όνομα της.

Στο εξώδικο αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Οι συγκεκριμένες θέσεις και αιτιάσεις σας μας προσβάλλουν χωρίς λόγο, αφίστανται παντελώς της πραγματικότητας, δεν έχουν την ελάχιστη σχέση με την δεοντολογία, την ελευθεροτυπία, το δημοσιογραφικό λειτούργημα και προπάντων τη δημοκρατία εν έτει 2021».

Παράλληλα χωρίς καν να ονοματίζουν το ποιο δημοσίευμα ή την αναδημοσίευση όπως γράφουν χαρακτηριστικά του Documento αναφέρονται, κάνουν λόγο για «εργαζόμενους αστυνομικούς που το μόνο που έπραξαν με αυταπάρνηση και με απόλυτα ουμανιστικό τρόπο ήταν το υπηρεσιακό τους καθήκον, σύννομα και σύμφωνα με τις υπηρεσιακές διαταγές και εγκυκλίους», την ώρα που τα περιστατικά βίας, βασανισμών, εξευτελισμού και προσβολών από τους ένστολους της ΕΛΑΣ, πληθαίνουν καθημερινά και τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουν γίνει πάγια τακτική των ανδρών του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος φροντίζει να τους εμψυχώνει όπως φαίνεται προς αυτή την κατεύθυνση, επιβραβεύοντας με νέες προσλήψεις και αγορά εξοπλισμού, επανιδρύοντας την ομάδα ΔΡΑΣΗ και καλύπτοντας τα περιστατικά ανομίας και ασυδοσίας.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «η αναδημοσίευσή σας έχει μεταφερθεί και αναδημοσιευτεί με τη σειρά της σε πολλούς ηλεκτρονικούς ιστοτότους ηλεκτρονικές και έντυπες εφημερίδες της Ελλάδας και του εξωτερικού, προσβάλλοντας, συκοφαντώντας, και εκθέτοντας μας αναίτια σε κίνδυνο ποινικής και πειθαρχικής δίωξης, ως εργαζόμενους αστυνομικούς που το μόνο που έπραξαν με αυταπάρνηση και με απόλυτα ουμανιστικό τρόπο ήταν το υπηρεσιακό τους καθήκον, σύννομα και σύμφωνα με τις υπηρεσιακές διαταγές και εγκυκλίους».

Μάλιστα οι 22 αστυνομικοί που υπογράφουν το εξώδικο μας εγκαλούν γιατί δεν απευθυνθήκαμε στον 7Ο όροφο της ΓΑΔΑ για τις συνθήκες κράτησης, για να δούμε αν έχουν καταγραφεί οι καταγγελίες, την ώρα που ακόμα και οι πέτρες γνωρίζουν τις πρακτικές συγκάλυψης της αστυνομικής βίας.

Επειδή όπως ακριβώς αναφέρουμε και πιο πάνω το εξώδικο δεν αναγράφει για ποια αναδημοσίευση του Documento μιλάει, (ενώ αντίθετα έχει πολύ πιο συγκεκριμένα στοιχεία για την Εφημερίδα των Συντακτών που – αν είναι δυνατό- την εγκαλεί για επώνυμη καταγγελία θύματος), εκλαμβάνουμε το εν λόγω εξώδικο ως απειλή που λέει «καθίστε καλά» προς το σύνολο των λιγοστών ΜΜΕ που δεν εκθειάζουν την κυβερνητική πολιτική και εκθέτουν τα κακώς κείμενα, στο πρόσωπο του έτσι κι αλλιώς μισητού προς αυτούς, Documento.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter