Στις ΗΠΑ εμβολιάζονται όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών – Ανοίγει και τις παραλίες η Βραζιλία!

Μια ηθοποιός που υποδύεται την Μέριλιν Μονρόε φορώντας μάσκα προσώπου φωτογραφίζεται στο θεματικό πάρκο της Universal Studios στο Hollywood - Λος Άντζελες -Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021. Το πάρκο άνοιξε επίσημα στο κοινό την Παρασκευή με χωρητικότητα 25% με πρωτόκολλα COVID-19 – Associated Press

Οι βαριά πληγείσες από την πανδημία ΗΠΑ πραγματοποίησαν ένα θετικό βήμα καθώς οι μισοί ενήλικες Αμερικανοί έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση εμβολίου κατά της Covid, ενώ από σήμερα όλοι οι πολίτες άνω των 18 μπορούν να εμβολιαστούν.

Η αναστολή της χορήγησης του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson δεν επηρεάζει τον ρυθμό της εμβολιαστικής εκστρατείας στη χώρα, καθώς το συγκεκριμένο σκεύασμα αναλογούσε σε μια μικρή παρτίδα από τα χορηγούμενα εμβόλια.

Συνολικά, πάνω από 132,12 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, το 50,4% των πολιτών άνω των 18 ετών έχει ανοσοποιηθεί εν μέρει, ενώ το 32,5% εξ ολοκλήρου.

Η ευχάριστη είδηση από τις ΗΠΑ συμπίπτει με την άρση των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και με την εφαρμογή ενός συστήματος ανοιχτών συνόρων μεταξύ Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας.

Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία

Από σήμερα επιτρέπεται στους κατοίκους της Αυστραλίας να μεταβαίνουν αεροπορικώς στη Νέα Ζηλανδία για πρώτη φορά έπειτα από ένα χρόνο χωρίς την υποχρέωση να τίθενται σε καραντίνα δύο εβδομάδων.

Παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες πολιτείες της Αυστραλίας έχουν επιτρέψει τις επισκέψεις χωρίς υποχρέωση καραντίνας από τη Νέα Ζηλανδία από τα τέλη του προηγούμενου χρόνου, η Νέα Ζηλανδία επέβαλε την απομόνωση για τις αφίξεις από τη γείτονά της επικαλούμενη τις ανησυχίες για τα σποραδικά ξεσπάσματα μετάδοσης της COVID-19 στην Αυστραλία.

Ανησυχητική η κατάσταση στην Ευρώπη

Στην Ευρώπη, η υγειονομική κατάσταση παραμένει ανησυχητική, ωστόσο ορισμένες χώρες λόγω της κούρασης του πληθυσμού αρχίζουν να αίρουν σταδιακά τους περιορισμούς.

Σε αυτές συγκαταλέγονται η Ελβετία, το Βέλγιο, η Σλοβενία, η Σλοβακία, το Μονακό, η Πορτογαλία και η Δανία.

Η Πορτογαλία συγκεκριμένα εισήλθε σήμερα στην τρίτη φάση μιας σταδιακής άρσης των μέτρων που ξεκίνησε εδώ και ένα μήνα, με το άνοιγμα εκ νέου των εμπορικών κέντρων, των εσωτερικών χώρων των καφέ και των εστιατορίων, των χώρων εκδηλώσεων, των Λυκείων και των Πανεπιστημίων.

Το τρίτο και τελευταίο στάδιο του ανοίγματος στη χώρα αναμένεται μετά δύο εβδομάδες, αν το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά στοιχεία, με την ενανέναρξη των δημόσιων εκδηλώσεων σε εξωτερικούς χώρους.

Η Ιταλία θα άρει τους περιορισμούς σε πολλές περιοχές της χώρας από τις 26 Απριλίου με την προειδοποίηση ότι απαιτείται προσοχή ώστε οι δραστηριότητες που θα ανοίξουν να μην χρειαστεί να ξανακλείσουν.

Ρώμη: Εργαζόμενοι στο χώρο της διασκέδασης ζητούν να ανοίξουν και πάλι οι επιχειρήσεις – 17 Απριλίου 2021 – Associated Press

Η Ολλανδία και η Γαλλία, από την πλευρά τους, σχεδιάζουν να ανοίξουν εκ νέου τους ανοιχτούς χώρους των καφέ λίγο αργότερα και συγκεκριμένα από τα τέλη Απριλίου ως τα μέσα Μαϊου.

Ανοίγουν και οι παραλίες στη Βραζιλία παρά τους θανάτους

Στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, πάντως, μιας χώρα που καταγράφει καθημερινά υψηλά ποσοστά θανάτων από την covid, είναι ανοιχτά από τις αρχές Απριλίου τα μπαρ και τα εστιατόρια και από σήμερα αναμένεται να ανοίξουν και οι παραλίες.

Σάο Πάολο – Βραζιλία – 1η Απριλίου 2021 – Associated Press

Αυστηροποίηση των μέτρων σε Ινδία και Τυνησία

Από την άλλη κάποιες χώρες, όπως η Ινδία και η Τυνησία, αυστηροποίησαν τα περιοριστικά μέτρα από σήμερα καθώς η υγειονομική κατάσταση βαίνει επιδεινούμενη.

Για παράδειγμα, στην ινδική πρωτεύουσα, το Νέο Δελχί, ξεκινάει από σήμερα εξαήμερο λοκντάουν καθώς οι ημερήσιες θετικές διαγνώσεις στην COVID-19 που καταγράφονται σε εθνικό επίπεδο κατέρριψαν νέο ρεκόρ και το σύστημα υγείας καταρρέει υπό το βάρος των νέων μολύνσεων.

Τα νοσοκομεία της Ινδίας πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα με έλλειψη κλινών, οξυγόνου και σημαντικών φαρμάκων καθώς οι μολύνσεις ξεπέρασαν τα 15 εκατομμύρια, λιγότερες μόνο από εκείνες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στην Τυνησία κλείνουν όλα τα σχολεία μέχρι τις 30 Απριλίου και τίθενται περιορισμοί στις μετακινήσεις των πολιτών προκειμένου να ανασχεθεί η πανδημία.

Νέο Δελχί – Ινδία – 28 Μαρτίου 2021 – Associated Press

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μυστικά & Documento

09/05/2021, 17:00
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader