Συμβόλαια θανάτου και δολοφονίες μέρα – μεσημέρι εκθέτουν την κυβέρνηση

Συμβόλαια θανάτου και δολοφονίες μέρα – μεσημέρι εκθέτουν την κυβέρνηση

Δύο εν ψυχρώ δολοφονίες, μέρα – μεσημέρι, σε λιγότερο από 24 ώρες έρχονται να προστεθούν στις μαφιόζικες εκτελέσεις που συγκλονίζουν τον τελευταίο καιρό την κοινή γνώμη κυρίως για την ευκολία με την οποία οι εκτελεστές προσεγγίζουν τα θύματά τους και δρουν. Σε περίπου 15 ώρες στην Αττική καταγράφηκαν δύο εκτελέσεις: Η πρώτη του 32χρονου του απόγευμα της Πέμπτης στα Σεπόλια, μέσα σε καφετέρια -ενώ ο δράστης διέφυγε με ταξί- και η δεύτερη του γνωστού πυγμάχου, Τάσου Μπερδέση, νωρίς το πρωί της Δευτέρας, στην περιοχή της Βάρης.

Από τη Ζάκυνθο έως τα Σεπόλια, το οργανωμένο έγκλημα ανθεί ενώ από τη λίστα των νεκρών ξεχωρίζει και η δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, έξω από το σπίτι του στις 9 Απριλίου.

Τα αλλεπάλληλα συμβόλαια θανάτου που συνδέονται με το χώρο της νύχτας κι όχι μόνο αφήνουν έκθετη την κυβέρνηση η οποία αποδεικνύεται ανίκανη να προστατεύσει τους πολίτες παρά τις προεκλογικές της εξαγγελίες περί ασφάλειας και παρά την επιπλέον στελέχωση της ΕΛ.ΑΣ για την οποία καυχιέται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Δείτε επίσης: Το οργανωμένο έγκλημα ανθεί – Ληστείες, δολοφονίες και συμβόλαια θανάτου

Εκτέλεση στα Βριλήσσια

Ήταν 9 Δεκεμβρίου του 2020 όταν ένα από τα πιο «βαριά» ονόματα της νύχτας πέφτει νεκρός μέρα μεσημέρι στη μέση του δρόμου στην περιοχή των Βριλησσίων. Δύο κουκουλοφόροι τον «γάζωσαν» με τουλάχιστον 10 σφαίρες μέσα σε μια μαύρη BMW. Λίγη ώρα μετά το αμάξι των εκτελεστών εντοπίζεται καμμένο στο Πάτημα Χαλανδρίου. Το 56χρονο θύμα είχε κατηγορηθεί παλαιότερα για υποθέσεις σωματεμπορίας χωρίς περαιτέρω δικαστική συνέχεια ενώ το όνομά του είχε αναμιχθεί στην υπόθεση του περιώνυμου συνδικάτου των εκτελεστών την περίοδο 1993-1995. Είχε συλληφθεί επίσης και για μια μεγάλη ληστεία σε εταιρεία.

Μάλιστα, μνημονευόταν στην πρόσφατη δικογραφία της ΕΥΠ για διαφθορά στη ΕΛΑΣ όπως και για επίθεση με καυστικό υγρό κατά δικηγόρου πριν από 12 χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 56χρονος είχε εμπλακεί την δεκαετία του ‘90 στο μεγάλο Συνδικάτο του Εγκλήματος με τις δολοφονίες «νονών» της νύχτας. Επίσης, πρόσφατα το όνομά του αναφερόταν στην δικογραφία έρευνας της ΕΥΠ για επίορκους αστυνομικούς. Πρώτη φορά είχε συλληφθεί τη δεκαετία του ’80 στη Σουηδία με διεθνές ένταλμα σύλληψης των ελληνικών διωκτικών αρχών. Ο 56χρονος βρισκόταν για καιρό στο μικροσκόπιο τόσο της ΕΛ.ΑΣ. όσο και της ΕΥΠ.

Δολοφονία Καραϊβάζ 

Στις 9 Απριλίου 2021, λίγο μετά τις 14:00 φτάνει η είδηση για την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του στον Άλιμο και πάλι μέρα μεσημέρι. Δύο επιβαίνοντες σε δίκυκλο του έστησαν ενέδρα θανάτου δολοφονώντας τον εν ψυχρώ στην οδό Θέμου Άννινου. Από τον τρόπο που έδρασαν γίνεται ορατός ο επαγγελματισμός τους. Σχεδόν ενάμιση μήνα μετά οι δολοφόνοι του παραμένουν ασύλληπτοι.

Εκτέλεση στη Ζάκυνθο

Στις 7 Μαΐου στην πόλη της Ζακύνθου, δύο άνδρες με καλυμμένα τα πρόσωπα τους, φτάνουν έξω από το γραφείο ευρωπαϊκών προγραμμάτων που είχε επισκεφτεί ο 54χρονος επιχειρηματίας Διονύσης Κορφιάτης γνωστός και ως «Ντίμης». Ο ένας από αυτούς αποβιβάζεται από το όχημα και με γρήγορα βήματα μπαίνει εντός του γραφείου. Χωρίς να χρονοτριβεί αδειάζει το καλάσνικοφ του πάνω στον επιχειρηματία και στη συνέχεια εξαφανίζεται. Τον Ιούνιο του 2020 δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή είχαν προσπαθήσει και πάλι να βγάλουν από τη ζωή τον Ντίμη Κορφιάτη. Ο 54χρονος είχε τραυματιστεί, ενώ από τα πυρά είχε χάσει τη ζωή της η 37χρονη σύζυγος του.

‘Εγκλημα στα Γλυκά Νερά 

Το έγκλημα που σημειώθηκε στις 11 Μαϊου στα Γλυκά Νερά με θύμα την 20χρονη Καρολάιν αποτελεί τρανή απόδειξη της έξαρσης της εγκληματικότητας το τελευταίο διάστημα. Η 20χρονη βρέθηκε νεκρή, πιθανότατα από ασφυξία, δίπλα στο 11 μηνών μωρό της, ενώ ο 33χρονος σύζυγός της ήταν δεμένος χειροπόδαρα σε καρέκλα. Η ΕΛ.ΑΣ συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών και πάλι όμως χωρίς αποτελέσμα.

Νεκρός ο «Κεφάλας»

 

Στις 16 Μαΐου δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή, πλησιάζουν τον 58χρονο πυγμάχο ποδοσφαιριστή με το ψευδώνυμο «Κεφάλας» που βρίσκονταν έξω από καντίνα σε περιοχή της Μεταμόρφωσης. Όταν προσεγγίζουν τον παλαίμαχο πυγμάχο σε απόσταση αναπνοής, ο ένας εξ αυτών με ένα εννιάρι περίστροφο πυροβολεί τον 58χρονο έξι φορές. Το όνομα του θύματος είχε απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς υπήρξε και σε δικογραφία που είχε σχηματιστεί το 2011 και φέρονταν ως αρχηγός ομάδας που πουλούσε προστασίας στις περιοχές της Νέας Φιλαδέλφειας, της Νέας Χαλκηδόνας και της Μεταμόρφωσης.

Νεκρός με 8 σφαίρες ο «Άρης»

Χθες, Κυριακή 30 Μαϊου, ο 34χρονος, Αριστείδης Παππά έπεσε νεκρός από τις οκτώ σφαίρες που δέχτηκε μέσα σε καφετέρια στα Σεπόλια από άγνωστο άνδρα. Ο 38χρονος με το ψευδώνυμο «Άρης» που είχε δεχτεί στο παρελθόν άλλες τρεις επιθέσεις, άφησε την τελευταία του πνοή εντός του καταστήματος, με τους αστυνομικούς να είναι πεπεισμένοι ότι πίσω από τη δολοφονία του κρύβονται ανοιχτεί λογαριασμοί που είχε με αντίπαλες ομάδες που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας.

Στο παρελθόν, είχε κατηγορηθεί για ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών ενώ παράλληλα είχε φυλακιστεί.

Εν ψυχρώ εκτέλεση για τον Τάσο Μπερδέση

Ούτε ένα 24ωρο μετά τη δολοφονία του Αριστείδη Παππά ο  Τάσος Μπερδέσης πέφτει νεκρός από τις σφαίρες άγνωστων δραστών, οι οποίο επέβαιναν σε ένα πολυτελή μαύρο SUV. Οι δολοφόνοι είχαν στήσει στο θύμα τους, ενέδρα στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου στη Βάρη. Λίγο πριν ο γνωστός πυγμάχος φτάσει κτίριο όπου βρίσκονταν η σχολή στην οποία προπονούνταν, οι δολοφόνοι τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter