«Συνέδριο Γονιμότητας»: Μετά την κατακραυγή σκέφτονται την αναβολή – «Κατέβασαν» το μισογυνικό σποτ

«Συνέδριο Γονιμότητας»: Μετά την κατακραυγή σκέφτονται την αναβολή – «Κατέβασαν» το μισογυνικό σποτ

Με οριστικό… ναυάγιο κινδυνεύει το «συνέδριο γονιμότητας» μετά την γενική αποδοκιμασία που έλαβε μορφή χιονοστιβάδας μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το κείμενο της πρόσκλησης, το πρόγραμμα , τα τρέιλερ του «συνεδρίου» ξεκάθαρα έδιναν το μήνυμα του μισογυνίστικου alt right σκοταδισμού : η αποστολή της γυναίκας είναι η αναπαραγωγή του είδους και ειδικότερα του … έθνους γι’ αυτό είναι απαράδεκτο στα νιάτα της να ασχολείται με σπουδές, καριέρες κ.λπ και να θυμάται την τεκνοποίηση «αργά». Ενώ σε ένα δήθεν επιστημονικό συνέδριο, κεντρικό ρόλο θα είχαν διάφοροι μητροπολίτες με διαλέξεις «ορθόδοξης χριστιανικής ηθικής» ως μέρος του … επιστημονικού προγράμματος. Ακόμα και διαλέξεις από σελέμπριτις τηλεπρωϊνάδικων με τίτλους του στυλ «πότε θα γίνω μάνα» κι αυτές ως μέρος του επιστημονικού προγράμματος είδαμε.

Ο αρχικός προγραμματισμός είναι να διεξαχθεί στις αρχές Ιουλίου στα Ιωάννινα.

Ωστόσο όλα αυτή τη στιγμή βρίσκονται στον αέρα.

Μετά το κύμα ξεσηκωμού απέσυρε τη στήριξή της η Πρόεδρος της Δημοκατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης έσπευσε αμέσως μετά κι αυτός να την… κάνει, δηλώνοντας, κάπως όψιμα είναι η αλήθεια, ότι δεν είχε δώσει την συγκατάθεσή του και ότι “έκπληκτος” είδε το όνομά του στον κατάλογο των ομιλητών.

Ακόμα και ο ίδιος ο δήμαρχος της πόλης απέσυρε την ομιλία του και τον χαιρετισμό του, μόλις είδε το προωθητικό βίντεο αλλά και το κείμενο της πρόσκλησης, όπως δήλωσε. Ούτε ως δήμαρχος, ούτε ως επιστήμονας μου επιτρέπεται η συμμετοχή, ξεκαθάρισε ο Μωυσής Ελισάφ, δήμαρχος Ιωαννίνων και γιατρός!

Όμιλοι που ήταν χορηγοί του συνεδρίου απέσυραν άρον άρον ο ένας μετά τον άλλον τη στήριξη τους.

Μετά από όλα αυτά, οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να κατεβάσουν το επίμαχο σποτ, εμμένοντας όμως στις θέσεις τους. Σε ανάρτηση τους τονίζουν πως σκοπός δεν ήταν να προσβάλλουν τις γυναίκες ούτε να ενισχύσουν στερεοτυπικά πρότυπα, αλλά να ενημερώσουν τις γυναίκες που θέλουν να τεκνοποιήσουν ότι μετά από κάποια ηλικία μειώνεται η ικανότητα αυτή. Μόνο που μόνο αυτοί κατάλαβαν τις… προθέσεις τους. Διότι ακριβώς αυτά ήταν τα μηνύματα που εξέπεμψε η όλη διοργάνωση…

Το επόμενο βήμα που όλοι πλέον περιμένουν είναι να πάρουν πίσω το ίδιο το συνέδριο και όχι μόνο το σποτάκι τους…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter