ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Επαναλαμβάνει τον εαυτό του καθημερινά σε πανελλήνια μετάδοση

«Αναποτελεσματικός» και «κουραστικός» είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την αξιωματική αντιπολίτευση να επισημαίνει ότι ο πρωθυπουργός «επαναλαμβάνει τον εαυτό του καθημερινά σε πανελλήνια μετάδοση», στηλιτεύοντας τη νέα τηλεοπτική του παρουσία, όπου μεταξύ άλλων προσπάθησε να πείσει πως η κυβέρνηση τα πήγε μια χαρά στη διαχείριση της πανδημίας.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε τους ισχυρισμούς Μητσοτάκη για την επιτροπή των λοιμωξιολόγων με την οποία συντάσσεται 95 στις 100 φορές, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. «Τι φοβάται και επιμένει να αρνείται να δώσει τα πρακτικά στη δημοσιότητα; Η απάντηση είναι απλή: Θέλει να κρύψει την «ατομική ευθύνη» του ίδιου και των υπουργών του», καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Ο κ. Μητσοτάκης εκτός από αναποτελεσματικός έχει γίνει και κουραστικός. Επαναλαμβάνει τον εαυτό του καθημερινά σε πανελλήνια μετάδοση. Έτσι και στη σημερινή του συνέντευξη μας είπε ότι έχει κάνει τα πάντα τέλεια στην πανδημία, παρά το γεγονός ότι είναι εκτός ελέγχου μετά από 6 μήνες lockdown. Υιοθέτησε επίσης όσα μέχρι χθες απέρριπτε, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε άνοιγμα της εστίασης ως μέσο αποσυμφόρησης των πλατειών.

Επέμεινε στην άρνηση ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους με πρόβλεψη διαγραφής μέρους του, επέμεινε στην άρνηση ρευστότητας στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και στρώνει το έδαφος για χιλιάδες λουκέτα και αθρόες απολύσεις με τη λήξη των ανεπαρκών μέτρων στήριξης.

Το χειρότερο ωστόσο, ήταν ότι είπε με θράσος πως θέλει να μειώσει τις ανισότητες, την ώρα που το μόνο που μειώνει είναι τα δικαιώματα των εργαζομένων, τους μισθούς τους μέσα από την κατάργηση του 8ώρου, των συλλογικών συμβάσεων, τις απλήρωτες υπερωρίες και φυσικά τη φορολογία στοχευμένα κυρίως για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Όσο για την Επιτροπή λοιμωξιολόγων, αφού ισχυρίζεται πως 95 στις 100 φορές συντάσσεται με τις εισηγήσεις τους, αντί να νομοθετεί την ασυλία τους και την απαγόρευση κλήσης τους ως μάρτυρες σε οποιαδήποτε διερεύνηση για τη διαχείριση της πανδημίας, τι φοβάται και επιμένει να αρνείται να δώσει τα πρακτικά στη δημοσιότητα; Η απάντηση είναι απλή: Θέλει να κρύψει την «ατομική ευθύνη» του ίδιου και των υπουργών του.

Μυστικά & Documento

09/05/2021, 17:00
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader