ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις προσπάθειες ελέγχου των ΜΜΕ

«Η κρίση της αξιοπιστίας των ΜΜΕ φέρει τη σφραγίδα της κυβέρνησης», επισημαίνουν σε κοινή τους δήλωση οι Μάριος Κάτσης (τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ) και Νατάσα Γκάρα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας.

«Με νέες λίστες Πέτσα αποφάσισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη να… τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας. Αποδεικνύεται πως για κάποιους λίγους εξακολουθούν να υπάρχουν «λεφτόδεντρα» που μοιράζουν εκατομμύρια ευρώ με την έγκριση του «επιτελικού» κράτους.

Οι προσπάθειες της κυβέρνησης για τον έλεγχο των ΜΜΕ και ποδηγέτησης της ενημέρωσης συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και σπατάλη δημόσιου χρήματος, πάρα τις καταδίκες και τη διεθνή κατακραυγή.

Η κρίση της αξιοπιστίας των ΜΜΕ φέρει τη σφραγίδα της κυβέρνησης και αυτό αποτυπώνεται σε όλες τις διεθνείς εκθέσεις, με τη χώρα μας να κατρακυλά στην κατάταξη για την ελευθερία του Τύπου. Η μονομέρεια, το κλίμα προπαγάνδας, η αποσιώπηση και η διαστρέβλωση ειδήσεων, ο έλεγχος και οι απειλές, πλήττουν τους εργαζόμενους στα Μέσα, την κοινωνία και τη Δημοκρατία μας», τονίζουν χαρακτηριστικά οι Μάριος Κάτσης και Νατάσα Γκάρα.

«Η ελευθερία του Τύπου αποτελεί θεμελιώδη λίθο της δημοκρατίας και η προστασία της θα πρέπει να είναι αυτονόητη. Με θεσμικό πλαίσιο διαφάνειας, κανόνες ισονομίας και δημόσια λογοδοσία», καταλήγουν στη δήλωσή τους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader