Το Sputnik V διαψεύδει τον Μητσοτάκη: Μπορούμε να στείλουμε εμβόλια στην Ελλάδα από τον Μάιο

Το Sputnik V διαψεύδει τον Μητσοτάκη: Μπορούμε να στείλουμε εμβόλια στην Ελλάδα από τον Μάιο

Μέσω του ίδιου του επίσημου λογαριασμού της στο twitter έρχεται να διαψεύσει το Sputnik – V τα λεγόμενα του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα υποστήριξε ότι «έχω σοβαρή αμφιβολία ότι υπάρχει παραγωγική δυνατότητα από τη Ρωσία».

Το Sputnik -V όχι μόνο διαψεύδει τον Έλληνα πρωθυπουργό όσον αφορά την ποσότητα εμβολίων που μπορεί να διαθέσει αλλά όπως λέει μπορεί να προμηθεύσει την Ελλάδα μέσα στο Μάιο με δόσεις για 500.000 άτομα.

Σε πρόσφατο δημοσίευμά του το euractiv αναφέρεται στην κόντρα που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε αναφερθεί στη δυνατότητα προμήθειας του ρωσικού εμβολίου μονομερώς ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων χωρών της ΕΕ. Υπενθυμίζεται ότι η Αυστρία είναι μόλις μια ανάσα πριν την υπογραφή μονομερούς συνθήκη με τη Ρωσία για την απόκτηση του Sputnik – V εξαιτίας των μεγάλων καθυστερήσεων που υπάρχει στην παροχή εμβολίων από την ΕΕ.

Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμφισβήτησε πως το Sputnik – V διαθέτει αρκετά εμβόλια για να προμηθεύσει και τhν Ελλάδα. Η απάντηση στον πρωθυπουργό έρχεται από τον επίσημο λογαριασμός που διατηρούν οι υπεύθυνοι για το συγκεκριμένο εμβόλιο στο Twitter  αναπαράγοντας το συγκεκριμένο δημοσίευμα του Euractive και σχολιάζοντας: «Το Sputnik V επιβεβαιώνει ότι ακόμη και με τις μέχρι σήμερα παραγγελίες από 59 άλλες χώρες, μπορεί να προμηθεύσει την Ελλάδα μέσα στο Μάιο με δόσεις για 500.000 άτομα. Μαζί είμαστε δυνατότεροι!».

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter