Τσίπρας: Για εσάς η ανθρώπινη ζωή είναι ασύμφορη – Πεταμένα τα λεφτά στις ΜΕΘ, πεταμένα και στα τεστ! (Video)

«Έχετε χάσει την μπάλα και δεν έχετε καμία ηθική πυξίδα» διαπίστωσε από το βήμα της Ολομέλειας ο Αλέξης Τσίπρας και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως αντιμετωπίζει την ανθρώπινη ζωή με όρους κόστους, φέρνοντας ως παραδείγματα τις προκλητικές δηλώσεις Πέτσα και Σκέρτσου σε σχέση με τις ασύμφορες δαπάνες για ΜΕΘ και τεστ αντίστοιχα.

«Για πρώτη φορά στα χρονικά της χώρας, σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών φωνάζουν στην κυβέρνηση όχι απλά ότι κάνει λάθος, αλλά ότι δεν συναισθάνεται τι πραγματικά συμβαίνει» επισήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας πως η κυβέρνηση οφείλει απαντήσεις όχι στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά στους συγγενείς των ασθενών που περιμένουν να διασωληνωθούν σε ΜΕΘ. «105 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι προχείρως εκτός ΜΕΘ και περιμένουν για κρεβάτι. Να απαντήσετε και να απευθυνθείτε στις οικογένειες αυτών των ανθρώπων. Δεν τους νοιάζει αν απαντάτε στον Τσίπρα, αλλά τι απαντάτε σε αυτούς» συνέστησε στην κυβερνητική πλειοψηφία.

Αναφερόμενος στο κυβερνητικό σχέδιο για self-testing, ο κ. Τσίπρας έκρινε πως με την πρακτική αυτή «η έννοια της συλλογικής υγειονομικής προστασίας γίνεται ατομική υπόθεση»Και πρόσθεσε: «Αντί να φροντίσετε συντεταγμένα και πρωτίστως με ασφάλεια να ελεγχθεί ο πληθυσμός, λέτε στους πολίτες πηγαίνετε στα φαρμακεία και βγάλτε άκρη». Παραθέτοντας τις κυβερνητικές παλινωδίες σε σχέση με το κόστος ή μη των τεστ και την καταγραφή ή μη των αποτελεσμάτων σε σχετική πλατφόρμα, σχολίασε ότι «δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά». Καυτηρίασε δε την απάντηση του κ. Σκέρτσου αναφορικά με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για συνταγογράφηση των τεστ, με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ να λέει πως αυτό θα κόστιζε 2,4 δισ. ευρώ.

«Τι μας είπε δηλαδή ο στενότερος συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη; Ότι ένα χρόνο τώρα, οι αλγόριθμοι, τα έξυπνα τεστ, η περίφημη EVA που θα τέσταρε δειγματοληπτικά κάποιους από τους 3 εκατομμύρια τουρίστες, όλα αυτά που κάνατε τόσο καιρό, διαφωνώντας με το αυτονόητο μαζικό scanning του πληθυσμού, τα κάνατε όχι γιατί ήσασταν παγκόσμια πρωτοπορία όπως μας λέγατε, αλλά γιατί δεν είχατε λεφτά. Γιατί ήταν ασύμφορο» διαπίστωσε και συνέχισε λέγοντας: «Δηλαδή οτι η κυβέρνηση που παρέλαβε 37 δις από την προηγούμενη, σε μια χώρα που δανείζεται με ιστορικά χαμηλά επιτόκια και δεν έχει κανένα δημοσιονομικό περιορισμό, είπε στους πολίτες ότι η σωτηρία της ζωής τους είναι ασύμφορη». Μάλιστα, σχολίασε δηκτικά πως «από τα πεταμένα λεφτά για τις ΜΕΘ του κ. Πέτσα» πήγαμε «στα πεταμένα λεφτά των PCR του κ. Σκέρτσου».

Επ΄ αυτού, ρώτησε απευθυνόμενος στα έδρανα της πλειοψηφίας μήπως έχουν ορίσει τιμή στην ανθρώπινη ζωή και κατέληξαν ότι είναι ασύμφορη.

«Σκάνδαλο των σκανδάλων»

Αφού στηλίτευσε το γεγονός ότι η κυβέρνηση κάνει τον «νταή» στους ιδιωτικούς γιατρούς και ταυτόχρονα κάνει την «πάπια» στους κλινικάρχες, πέρασε στο «σκάνδαλο των σκανδάλων». Αυτό της Cisco. Κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, το κρίσιμο ζήτημα δεν είναι τα εκατομμύρια ευρώ στην εταιρία και η απόκρυψη της σύμβασης επί έναν χρόνο, αλλά πως «χωρίς κανένα απολύτως δικαίωμα» η κυβέρνηση δίνει στη Cisco πρόσβαση σε δεδομένα 1,5 εκατομμυρίων χρηστών της πλατφόρμας. Και συγκεκριμένα, δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών. «Τι σημαίνει αυτό;» ρώτησε για να απαντήσει πως αυτό σημαίνει ότι η εταιρία έχει πλέον εικόνα για τις προτιμήσεις, τις συνήθειες και τις επιλογές σχεδόν των μισών Ελλήνων.

«Αφού γνωρίζει για κάθε υπολογιστή που χρησιμοποιεί μαθητής για να κάνει τηλεμάθημα και που προφανώς δεν χειρίζονται μόνο μαθητές αλλά και οι γονείς τους, σε ποια site μπαίνουν, ποιες αγορές κάνουν, ποιες είναι οι προτιμήσεις τους, τι καπνό φουμάρουν» επισήμανε και έκρινε πως με εξαίρεση την Ουγγαρία του Όρμπαν, σε καμία άλλη χώρα η αρμόδια υπουργός δεν θα μπορούσε να σταθεί. Ωστόσο, δεν ζήτησε την παραίτηση της κ. Κεραμέως, αφού κατέστησε τον πρωθυπουργό προσωπικά υπεύθυνο για το «σκάνδαλο των σκανδάλων».

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

09/05/2021, 17:00
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader