Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Ξεστοκάρετε πάνω στους νέους όλο το μίσος και τον αυταρχισμό σας» (Video)

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Ξεστοκάρετε πάνω στους νέους όλο το μίσος και τον αυταρχισμό σας» (Video)

Κατά μέτωπο επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συζήτηση του αντεργατικού νομοσχεδίου. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε στο επίκεντρο της πρωτολογίας του τους νέους, οι οποίοι -κατά τα λεγόμενά του- βρίσκονται στο στόχαστρο της κυβέρνησης.

Ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε τη σφοδρή κριτική που δέχτηκε από τον πρωθυπουργό όταν μίλησε για το ξεστοκάρισμα του εμβολίου της AstraZeneca σε βάρος των νέων, θίγοντας παράλληλα την πρόσφατη απαγόρευση χορήγησης του συγκεκριμένου εμβολίου για όσους είναι κάτω των 60 ετών.

«Τους υποχρεώσατε να κάνουν ένα συγκεκριμένο εμβόλιο, ενώ ξέρατε ότι σε όλη την Ευρώπη η επιστημονική κοινότητα είχε εγείρει σοβαρές ενστάσεις για τη χορήγησή του σε νέες ηλικίες. Και εσείς το χορηγήσατε αποκλειστικά στους κάτω των 39. Χωρίς δικαίωμα άλλης επιλογής» είπε και πρόσθεσε: «Και σήμερα έρχεται η ίδια η επιτροπή που χυδαία εργαλειοποιήσατε και το αποσύρει».

Επιμένοντας για τα πληττόμενα συμφέροντα των νέων, τόνισε απευθυνόμενος στον Κυρ. Μητσοτάκη ότι χτίζει τείχη γύρω από τη νεολαία, τους εργαζόμενους νέους και τους ανθρώπους του Πολιτισμού. «Τείχη διχασμού και κατάσταση πολιορκίας» σχολίασε και διευκρίνισε πως εντός των τειχών βρίσκεται η ελίτ και εκτός η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.

Προέβλεψε δε ότι με το αντεργατικό νομοσχέδιο το brain drain θα αυξηθεί, ενώ οι νέοι δεν θα μπορούν να φτιάξουν οικογένεια. Υπενθύμισε, επίσης, ότι το μείγμα πολιτικής που επαναφέρει η ΝΔ είχε εφαρμοστεί την περίοδο 2012 – 2014, εκτοξεύοντας την ανεργία στους νέους στο 60% και 24% συνολικά. «Ένα εκατ. θέσεις εργασίας χάθηκαν, ενώ τα εισοδήματα που χάθηκαν έλειψαν από την αγορά και ήρθαν χιλιάδες λουκέτα» θύμισε και επισήμανε πως επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις δυσκολίες, δημιουργήθηκαν 450.000 θέσεις εργασίας.

Επιπλέον, σημείωσε πως για πρώτη φορά θεσμοθετείται η διευθέτηση εργασίας με ατομική σύμβαση, υπογραμμίζοντας πως «ήταν πόθος του ΔΝΤ», τον οποίο όμως ούτε οι δεξιές κυβερνήσεις δεν τον ικανοποίησαν.

«Μας κυβερνά ένα ηθικά και οικονομικά χρεοκοπημένο κόμμα»

Ο κ. Τσίπρας σχολίασε δηκτικά την παρουσία του πρωθυπουργού στην Ολομέλεια, καθώς ο Κυρ. Μητσοτάκης περιφρονεί εδώ και αρκετές εβδομάδες τις κοινοβουλευτικές του υποχρεώσεις, αρνούμενος να απαντήσει στις Επίκαιρες Ερωτήσεις που αφορούν την αναστολή της εφαρμογής του νέου συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τα «θαλασσοδάνεια» της ΝΔ.

«Ήρθε όμως εδώ ο πρωθυπουργός και αυτό είναι πρόοδος για τη Δημοκρατία μας!» είπε και συμπλήρωσε σε ανάλογο ύφος: «Δεν έχετε επιχειρήματα; Περιφρονείτε τον κοινοβουλευτικό διάλογο; Ή φοβάστε τον δικαστικό επιμελητή για τα δάνεια του κόμματός σας;».

Με αφορμή τη φίμωση του από τον πρόεδρο της Βουλής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως η κυβερνητική πλειοψηφία δεν είναι σε θέση να φιμώσει τη φωνή της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της κοινωνίας. «Κάνατε την παγκόσμια αποκάλυψη ότι δεν είναι ορατός ο κορονοϊός δια γυμνού οφθαλμού, η αλήθεια όμως είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού» επισήμανε και πρόσθεσε:

«Πώς να κρύψετε, άλλωστε, από 100.000 οικογένειες που αγωνιούν για τα παιδιά τους που δίνουν Πανελλαδικές, ότι αποφασίσατε την πιο δύσκολη χρονιά να απλώσετε ένα συρματόπλεγμα που θα κρατήσει δεκάδες χιλιάδες παιδιά μακριά από το όνειρό τους; Πώς να κρύψετε από εμπόρους και μικρομεσαίους επιχειρηματίες ότι με τον πτωχευτικό νόμο σας πολλοί από αυτούς θα χάσουν τα πάντα και θα βρεθούν στους πέντε δρόμους; Πώς να κρύψετε ότι σχεδιάζετε να παραδώσετε το ΕΣΥ στην κερδοσκοπία, τις επικουρικές σε funds, την Παιδεία στην ασυδοσία του κέρδους; Πως να κρύψετε από τους αυτοαπασχολούμενους που καταδιώκονται από εισπρακτικές για χρέη μερικών χιλιάδων ευρώ, και εξοντώνονται με στέρηση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας, ότι εσείς μπορείτε χωρίς καμιά επίπτωση να φορτώνετε στο τεράστιο χρέος σας 30 εκατομμύρια το χρόνο; Και να μη σας κυνηγάει κανείς. Πως να κρύψετε ότι μας κυβερνά ένα κόμμα χρεοκοπημένο οικονομικά αλλά και ηθικά; Ένα κόμμα στρατηγικός κακοπληρωτής σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος; Και μάλιστα το ίδιο κόμμα, με τον ίδιο αρχηγό, που έταξε να βάλει τάξη στα οικονομικά της χώρας». 

«Θα έρθει σύντομα μία προοδευτική κυβέρνηση»

Κλείνοντας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προέβλεψε ότι θα έρθει σύντομα μία προοδευτική κυβέρνηση, η οποία θα αντικαταστήσει μία αυταρχική κυβέρνηση που γυρίζει την χώρα πίσω. «Στον τόπο μας είναι επείγον να επιστρέψει η Δημοκρατία και Δικαιοσύνη» κατέληξε. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter