Χάος στη Γάζα: Όταν οι σειρήνες ηχούν και οι ρουκέτες αρχίζουν να «πέφτουν» βροχή – Δεκάδες νεκροί (Video)

Οι σειρήνες ήχησαν και πάλι το βράδυ της Δευτέρας στην Ιερουσαλήμ και οι ρουκέτες άρχισαν να πέφτουν «βροχή» όπως φαίνεται στο συγκλονιστικό βίντεο.

Περισσότεροι από 100 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν τη Δευτέρα από τη Γάζα προς το Ισραήλ, σύμφωνα με την Χαμάς. Ο ισραηλινός στρατός είχε επιβεβαιώσει νωρίτερα τουλάχιστον 45 εκτοξεύσεις πυραύλων, οι οποίοι έπεσαν κοντά στα σύνορα της Γάζας ενώ επτά κατευθύνθηκαν προς την Ιερουσαλήμ.

 

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι 24 άτομα έχασαν τη ζωή τους, συμπεριλαμβανομένων εννέα παιδιών, από τις αεροπορικές επιδρομές που διήρκησαν όλη τη νύχτα.

Ο Ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε 15 «πράκτορες» της Χαμάς και έναν διοικητή του τάγματος της Χαμάς. Ισραηλινοί ιατροί ανέφεραν ότι έξι Ισραηλινοί πολίτες τραυματίστηκαν από πυραύλους, συμπεριλαμβανομένων τραυματιών από σπασμένα γυαλιά και θραύσματα.

Στο Ισραήλ, υπηρεσίες πρώτων βοηθειών έκαναν λόγο για αρκετούς τραυματίες μετά τις εκτοξεύσεις των ρουκετών. Ο ισραηλινός στρατός αναφέρθηκε σε έξι τραυματίες.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του στρατού, από χθες εκτοξεύθηκαν 200 ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του Ισραήλ, το 90% των οποίων αναχαιτίστηκε από το αντιπυραυλικό σύστημα Σιδηρούς Θόλος. Πολλές κατέπεσαν μέσα στη Λωρίδα της Γάζας, θύλακα που ελέγχει η Χαμάς.

Τα πλήγματα και οι εκτοξεύσεις ρουκετών καταγράφονται με φόντο τα συνεχιζόμενα εκτεταμένα βίαια επεισόδια στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, τον παλαιστινιακό τομέα της πόλης που κατέχει και έχει προσαρτήσει – παράνομα, βάσει του διεθνούς δικαίου – το Ισραήλ.

Χθες Δευτέρα τουλάχιστον 520 Παλαιστίνιοι και 32 ισραηλινοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε νέα επεισόδια στην Πλατεία των Τεμενών, τρίτο ιερότερο τόπο για το Ισλάμ και τον ιερότερο για τον ιουδαϊσμό, καθώς και σε άλλους τομείς της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Η Χαμάς απείλησε το Ισραήλ πως θα προχωρούσε σε στρατιωτική κλιμάκωση αν οι δυνάμεις του δεν αποσύρονταν από την πλατεία ως χθες στις 18:00.

Η κλιμάκωση της βίας συνέπεσε με την «Ημέρα της Ιερουσαλήμ» – στο εβραϊκό εορτολόγιο, την επέτειο της κατάληψης του ανατολικού τμήματος της πόλης από τον ισραηλινό στρατό στη διάρκεια του Πολέμου των Έξι Ημερών (1967). Ακολουθούν εξάλλου εβδομάδες εντάσεων στην Ιερουσαλήμ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader