«Άδειασμα» Πελώνη στον Άδωνη Γεωργιάδη για τα προνόμια των εμβολιασμένων

«Άδειασμα» Πελώνη στον Άδωνη Γεωργιάδη για τα προνόμια των εμβολιασμένων

Ένα μεγαλοπρεπές άδειασμα επιφύλαξε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη στον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη όσον αφορά τα προνόμια που θα απολαμβάνουν οι εμβολιασμένοι πολίτες.

Ο κ. Γεωργιάδης το περασμένο Σάββατο σε μία από τις τηλεοπτικές του παρεμβάσεις προανήγγειλε άνοιγμα των γυμναστηρίων προκαλώντας για μία ακόμη φορά σύγχυση όσον αφορά τις προθέσεις της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως «γύρω στις 17 θα ανοίξουν δραστηριότητες σε ανοιχτούς χώρους και τα γυμναστήρια, αλλά πρώτα για τους εμβολιασμένους και στις αρχές του Ιουνίου, για όλους». Το θέμα ετέθη στο μπρίφινγκ στην κυβερνητική εκπρόσωπο η οποία απάντησε: «H συζήτηση για αποκλειστικά προνόμια των εμβολιασμένων δεν έχει νόημα αν δεν ανοίξει ο εμβολιασμός για όλες τις ηλικιακές ομάδες».

Πρόκειται για ένα ακόμη πεδίο που η πολιτική της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας προκαλεί σύγχυση στους πολίτες αλλά και στους ιδιοκτήτες των αθλητικών κέντρων, οι οποίοι προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τι ισχύει για τις δικές τους δραστηριότητες. Ήταν το δεύτερο άδειασμα που υπέστη ο λαλίστατος υπουργός Ανάπτυξης αφού τον άδειασε και ο Βασίλης Κίκιλιας όσον αφορά τους εμβολιασμούς των υγειονομικών.

Με την τοποθέτησή του ο κ. Γεωργιάδης έδειξε συνολικότερα προς την κατεύθυνση μίας προνομιακής μεταχείρισης όσων έχουν εμβολιαστεί. Συνεπώς οι πολίτες που απλώς δεν έχει έλθει η σειρά τους να εμβολιαστούν καίτοι είναι πρόθυμοι θα βλέπουν μία διακριτική μεταχείριση σε βάρος τους. Ωστόσο, το θέμα είναι ευρύτερο, και αφορά το πώς θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τους πολίτες που θα αρνηθούν να εμβολιαστούν, λόγω άποψης, και όχι γιατί δεν έχει έλθει η σειρά τους.

Ερωτηματικά όμως προκάλεσε και η τοποθέτηση του Βασίλη Κικίλια ότι η επόμενη σχολική χρονιά θα μας βρει με εμβολιασμένους τους μαθητές. Το ερώτημα είναι τι αντιμετώπιση θα έχουν οι μαθητές που οι οικογένειές τους δεν θα δεχθούν να εμβολιαστούν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter