Άμεση επίταξη κλινών και μαζικές προσλήψεις στην υγεία ζητούν οι γιατροί του ΕΣΥ

Άμεση επίταξη κλινών και μαζικές προσλήψεις στην υγεία ζητούν οι γιατροί του ΕΣΥ

Τις δραματικές σκηνές που εκτυλίσσονται στα νοσοκομεία της Αττικής και την κατάσταση η οποία βρίσκεται εκτός ορίων εδώ και αρκετές ημέρες, σχολίασε ο πρόεδρος των εργαζομένων του «Ευαγγελισμού», Ηλίας Σιώρας στην ΕΡΤ.

Ο κ. Σιώρας ανέφερε ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είχε ζήσει παρόμοιες καταστάσεις με τον σεισμό του ’99 στην Αθήνα, «όταν τα ασθενοφόρα έρχονταν σαν βαγονάκια τρένου στο νοσοκομείο».

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του «Ευαγγελισμού» υπογράμμισε ότι η επίταξη που αποφάσισε η κυβέρνηση θα είναι προσωρινή και «θα βοηθήσει ελάχιστα», κάνοντας έκκλησε για άμεση επίταξη ιδιωτικών κλινικών, με όρους δημοσίου.

«Δεν μπορεί να πεθαίνει άνθρωπος στην κλινική μου και στα 500 μέτρα να υπάρχει άδεια κλινική και να ζητά 1.700 ευρώ αποζημίωση τη μέρα. Αυτά τα πράγματα είναι απάνθρωπα. Θέλουμε επίταξη με όρους δημοσίου. Είναι επιτακτική ανάγκη, το λέμε εδώ και 13 μήνες για την περιβόητη επίταξη του ιδιωτικού τομέα. Στο Λεκανοπέδιο υπάρχουν 4.000 κλίνες στον ιδιωτικό τομέα που δεν είναι γεμάτες» τόνισε ο κ. Σιώρας επιρρίπτοντας ευθύνες στη λανθασμένη διαχείριση της κατάστασης από την κυβέρνηση.

Για τον καρδιολόγο, η επιστράτευση 200 γιατρών δεν θα αποτελέσει πανάκεια, καθώς: «Οι γιατροί που περιμένουν διορισμό είναι 2.000 – 3.000. Πάρ’ τους όλους», σημείωσε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι πλέον δεν υπάρχει ωράριο, καθώς ένας νοσηλευτής μπορεί να δουλεύει μέχρι και 16 ώρες τη μέρα, ενώ οι γιατροί από τις 8 το πρωί έως τις 12 το άλλο μεσημέρι.

«Μιλάμε για 30ωρα, εξουθενωτικές συνθήκες δουλειάς», ανέφερε.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter