Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος: Ζητά τον άμεσο εμβολιασμό των λειτουργών της Δικαιοσύνης

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος: Ζητά τον άμεσο εμβολιασμό των λειτουργών της Δικαιοσύνης

Την ανησυχία της για το άνοιγμα των Δικαστηρίων από τις 5 Απριλίου και μετά εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος με επιστολή που απέστειλε προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση την οποία υπογράφουν η πρόεδρος της Ένωσης, Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Άννα Ζαΐρη και ο γενικός γραμματέας, εισαγγελέας Πρωτοδικών Σπύρος Παππάς, «η προαναγγελθείσα πλήρης λειτουργία των δικαστηρίων από την 5η Απριλίου 2021 γεννά ανησυχία για την διάδοση της νόσου σε περιβάλλον συνωστισμού, όπως οι αίθουσες και οι διάδρομοι των δικαστικών καταστημάτων».

Οι Εισαγγελείς υπογραμμίζουν ότι εδώ και μήνες έχουν ζητήσει επανειλημμένα τον κατ’ εξαίρεση εμβολιασμό από τα αδιάθετα εμβόλια «των λειτουργών της Δικαιοσύνης, ώστε να καταστεί δυνατή η ασφαλής και πλήρης επαναλειτουργία όλων των Δικαστηρίων της Χώρας».

Επιστολή της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος:

ΠΡΟΣ:

-κ.ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

-κ.ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

-κ.ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ

       Αξιότιμοι κύριοι,

Με δεδομένη τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων COVID-19 κατά τα τελευταία εικοσιτετράωρα, η προαναγγελθείσα  πλήρης λειτουργία των δικαστηρίων από την 5η Απριλίου 2021 γεννά ανησυχία για την διάδοση της νόσου σε περιβάλλον συνωστισμού, όπως οι αίθουσες και οι διάδρομοι των δικαστικών καταστημάτων.

Η πλήρης αλλά και ασφαλής λειτουργία των Δικαστηρίων είναι εθνική επιταγή και κάθε περαιτέρω καθυστέρηση υλοποίησής της επιτείνει το ήδη οξύτατο πρόβλημα των αργών ρυθμών απονομής της Δικαιοσύνης, με συνέπεια την ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών και επιχειρήσεων.

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος από πολλών μηνών έχει ζητήσει επανειλημμένα  αρμοδίως, αλλά χωρίς αποτέλεσμα,  τον κατ’ εξαίρεση  εμβολιασμό (από τα αδιάθετα εμβόλια) των λειτουργών της Δικαιοσύνης, ώστε να καταστεί δυνατή η ασφαλής και πλήρης επαναλειτουργία όλων των Δικαστηρίων της Χώρας.

Σήμερα, εν όψει της επικείμενης πλήρους λειτουργίας της Δικαιοσύνης, τονίζουμε και ζητούμε για πολλοστή φορά  δημόσια, την ανάγκη άμεσου εμβολιασμού όλων των λειτουργών της, αλλά και της λήψης των ενδεδειγμένων σύμφωνα με τα επιστημονικά πρότυπα μέτρων, για την προστασία από τον κίνδυνο μετάδοσης της πανδημίας, πολιτών, διαδίκων, δικηγόρων και εργαζομένων στις δικαστικές υπηρεσίες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter