Έξι tips για το trail running που πρέπει να ξέρεις

Έξι tips για το trail running που πρέπει να ξέρεις

Το trail running, το τρέξιμο δηλαδή σε λόφους και μονοπάτια, έχει τους δικούς του κανόνες και τις δικές του ιδιαιτερότητες που το διαχωρίζουν ουσιαστικά από το τρέξιμο στον δρόμο.

Μερικοί λένε ότι είναι ευκολότερο, άλλοι δεν συμφωνούν ούτε κατά διάνοια αλλά το μόνο βέβαιο είναι πως πρόκειται για μια ιδιαίτερη προπόνηση.

Ανεξάρτητα από το επίπεδο του καθένα και το κατά πόσο ανταποκρίνεται εύκολα ή δύσκολα στις συνθήκες του trail running υπάρχουν ορισμένα tips που είναι δεδομένο πως θα χρησιμεύσουν σε όλους.

1. Βρείτε έναν «κολλητό» στο τρέξιμο

Η συντροφιά θα σας δώσει τεράστιο πλεονέκτημα ενώ τρέχετε στα μονοπάτια. Κάποιος να μιλήσετε για τους φόβους σας, τις ανησυχίες σας και προφανώς, κάποιον με τον οποίο θα γελάτε. Επίσης, όταν έχετε έναν «σύντροφο» στο τρέξιμο, ο στόχος σας γίνεται και δικός του στόχος και είναι πιο δύσκολο να τα παρατήσετε.

2. Ξεκινήστε αργά

Οποιοσδήποτε προχωρημένος δρομέας αυτής της κατηγορίας θα σας πει κανένα βουνό δεν μπορείς να το ανέβεις με τη μία. Ξεκίνα αργά, μερικές φορές κάνε απλά πεζοπορία. Το trail running δεν είναι σπριντ, είναι μαραθώνιος. Πάρε τον χρόνο σου

3. Μην αισθάνεστε άσχημα στις αποτυχίες

Η αποτυχία δεν είναι κάτι κακό. Αν προσπαθήσατε κάτι, αλλά δεν καταφέρατε, θα μάθετε ακόμα περισσότερα από αυτή την αποτυχία σε σχέση με το να αποφασίσετε να μην ξαναπροσπαθήσετε. Ορίστε στόχους, δοκιμάστε τους και στη συνέχεια, δοκιμάστε ξανά (και ξανά και ξανά).

 

4. Φάτε όσο πιο καλά μπορείτε

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που θα μπορούσατε να κάνετε είναι να μην τρώτε αρκετά. Το σώμα σας είναι ένα όχημα και χρειάζεται αρκετό καύσιμο για να φτάσει από το Α στο Β. Κάτι που οι νέοι δρομείς συχνά ξεχνούν είναι ότι τα μονοπάτια περιλαμβάνουν συχνά αύξηση υψομέτρου και εμπόδια. Αυτό απαιτεί περισσότερη ενέργεια σε σχέση με το να τρέχεις σε δρόμο, επομένως, θα χρειαστείτε μεγαλύτερη πρόσληψη τροφής τόσο όσο και μετά το τρέξιμο!

5. Δοκιμάστε διάφορα εδάφη

Δεν είναι όλα τα μονοπάτια ίδια, επομένως οι διαδρομές σας δεν θα είναι πάντα ίδιες. Εάν σας ενδιαφέρει πραγματικά να γίνετε δρομέας αυτής της κατηγορίες, εξερευνήστε μέρη, βρείτε νέους χώρους και ανακαλύψτε τι σας ταιριάζει.

6. Ρωτήστε τον εαυτό σας γιατί το κάνει αυτό

Ή… γιατί δεν το κάνει! Υπάρχει συχνά ένας λόγος για τον οποίο ξεκινάμε ένα χόμπι. Είτε πρόκειται για πρόκληση είτε για την δυνατότητα να βλέπετε νέα μέρη είτε για να έχετε λίγο χρόνο με τον εαυτό σας. Πριν από κάθε γύρο, ρωτήστε τον εαυτό σας «γιατί». Αυτό το βήμα θα σας παρακινήσει στις πιο δύσκολες ώρες σας.

Πηγή: runnfun.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter