Αίρεται το απόρρητο στο κινητό τηλέφωνο του Δημήτρη Λιγνάδη

Αίρεται το απόρρητο στο κινητό τηλέφωνο του Δημήτρη Λιγνάδη

To Συμβούλιο Πλημμελειοδικών έδωσε πριν από λίγες ημέρες την έγκρισή του για την άρση του απορρήτου στο κινητό τηλέφωνο του προφυλακισμένου πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη.

Οι δικαστές έδωσαν συγκατάθεση για λόγους διερεύνησης σοβαρής ποινικής υπόθεσης, ώστε να διενεργηθεί έλεγχος στο κινητό τηλέφωνο του κατηγορούμενου καλλιτέχνη και σε κάθε μορφής επικοινωνία, είτε αυτή αφορά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είτε μηνύματα γραπτά (SMS), ηχογραφημένα, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, φωτογραφίες κ.ά..

Παράλληλα, δόθηκε το «πράσινο φως» για ενδελεχή ανάλυση στοιχείων από αυτά που κατασχέθηκαν στο διαμέρισμά του και σε αποθηκευτικό χώρο στην πολυκατοικία που έμενε, ώστε όπου απαιτείται, να γίνουν διαδικασίες ανάκτησης δεδομένων για να αναλυθούν. Στόχος είναι η αξιοποίηση κάθε κρίσιμου δεδομένου που θα μπορούσε να αποτελέσει αποδεικτικό στοιχείο. Η απόφαση των δικαστών αφορά και την περίπτωση των υπηρεσιών cloud, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τρίτη εκδόθηκε βούλευμα το οποίο απέρριψε τις αιτιάσεις του Λιγνάδη για εξαίρεση της 19ης ανακρίτριας. Οι δικαστές,υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα Γιάννη Πιέρρου έκριναν πως όλες οι ενέργειες της δικαστικής λειτουργού ήταν καθόλα νόμιμες και δεν υπάρχει κανένα στοιχείο μεροληψίας από την πλευρά της ανακρίτριας.

Η απόρριψη αυτή ήρθε παράλληλα με την γνωστοποίηση της πέμπτης καταγγελία για κακοποίηση ανηλίκου κατά του Δ. Λιγνάδη, η οποία αφορά περιστατικό που έλαβε χώρα στην Κύπρο το 2013 και το θύμα ήταν 15 χρονών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter