ΑΒ Βασιλόπουλος: Σαρακοστιανές και Πασχαλινές Γεύσεις Ελλάδας

ΑΒ Βασιλόπουλος: Σαρακοστιανές και Πασχαλινές Γεύσεις Ελλάδας

Φέτος, η νηστεία της Σαρακοστής γίνεται «ταξίδι» στον τόπο μας με τις «Γεύσεις Ελλάδας» από την ΑΒ Βασιλόπουλος. Γίνεται εμπειρία γαστρονομίας με όσπρια, πολλές γλυκιές και αλμυρές επιλογές και άλλα ξεχωριστά εδέσματα μικρών παραγωγών από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Από τις κοιλάδες της Μακεδονίας και τις ακτές της Χίου, μέχρι την ορεινή Μάνη και τα χωριουδάκια των Κυθήρων, αυτή η Σαρακοστή «μυρίζει» Ελλάδα.

Τα 10 αγαπημένα μας προϊόντα για τη Σαρακοστή με την εγγύηση ποιότητας της ΑΒ

Φακές Φαρσάλων: Η περιοχή των Φαρσάλων στη Λάρισα, φημίζεται για τα παραδοσιακά προϊόντα της. Εκεί καλλιεργούνται οι ψιλές φακές Φαρσάλων, που αποτελούν το καλύτερο υλικό για την αγαπημένη μας σούπα, ένα παραδοσιακό, θρεπτικό και εύκολο στην εκτέλεση πιάτο, μα πάνω από όλα πεντανόστιμο!

Μπάμιες Ροδόπης: Μπάμιες λαδερές στην κατσαρόλα ή κοκκινιστές στο φούρνο; Όποια εκδοχή και να διαλέξεις, θα σε ενθουσιάσει η μοναδική τους γεύση! Νόστιμες μπάμιες, από την εύφορη γη της Ροδόπης, αποτελούν ένα βασικό συστατικό της Μεσογειακής διατροφής.

Αρακάς Γιαννιτσών: Γλυκός και τρυφερός, με λαμπερό, πράσινο χρώμα, ταιριάζει πολύ με τον άνηθο, τις πατάτες και τα καρότα. Και όταν μαγειρεύονται μαζί, κάνουν ένα από τα πιο ωραία λαδερά φαγητά της ελληνικής κουζίνας! Ο αρακάς από την εύφορη γη των Γιαννιτσών, καλλιεργείται και συγκομίζεται με ξεχωριστή φροντίδα, επιλέγεται προσεκτικά και καταψύχεται αμέσως για να μπορείτε να τον απολαμβάνετε όλο το χρόνο.

Ρύζι μπόνετ: Στις κοιλάδες που δημιουργεί ο Αξιός ποταμός, στην κεντρική Μακεδονία, καλλιεργείται το ρύζι μπόνετ. Μοναδικό σε γεύση, είναι ιδανική επιλογή για μια ισορροπημένη διατροφή. Αυτή η ποικιλία αποτελεί την πιο γευστική λύση, δίνοντάς σας πολλές ιδέες για τα νηστίσιμα πιάτα σας.

Παξιμάδια Κυθήρων ολικής άλεσης: Στον Καραβά σε ένα από τα πιο όμορφα χωριά των Κυθήρων παρασκευάζονται με μεράκι τα γνήσια παραδοσιακά παξιμάδια Κυθήρων. Παξιμάδια ολικής άλεσης φτιαγμένα με παραδοσιακή συνταγή που αναδεικνύει τον Μεσογειακό τρόπο διατροφής.

Αμύγδαλα ωμά Φυρανιάς: Στους κάμπους του Συκουρίου Λάρισας καλλιεργείται η ονομαστή ποικιλία αμυγδάλων Φυρανιά. Οι κατάλληλες κλιματολογικές συνθήκες και η σύσταση του εδάφους δίνουν στο αμύγδαλο αυτή την ξεχωριστή γεύση, ενώ αποτελούν μια ιδανική επιλογή για ένα απολαυστικό και υγιεινό σνακ.

Αραχίδες Καλαμάτας ψημένες: Στα εύφορα και αμμώδη εδάφη του Μεσσηνιακού κάμπου, καλλιεργούνται με ιδιαίτερη φροντίδα οι Αραχίδες που παράγουν τα αράπικα φιστίκια. Πεντανόστιμες, διατηρώντας πάντα ολόφρεσκο και τραγανό το περιεχόμενο μέσα στο κέλυφός τους, είναι ιδανικό σνακ για μικρούς και μεγάλους.

Πράσινες ελιές γεμιστές με κόκκινη πιπεριά ή με αμύγδαλο: Το δημοφιλέστερο κολατσιό όλων των λαών της Μεσογείου! Η ελληνική γη είναι κατάφυτη από πρώτης ποιότητας ελαιόδεντρα. Ο ευλογημένος καρπός της ελιάς αποτελεί βασικό συστατικό της μεσογειακής δίαιτας, με υψηλή διατροφική αξία και με μόνιμη παρουσία στο ελληνικό τραπέζι. Έτσι επιλέγουμε, Ελιές Πράσινες γεμιστές με κόκκινη πιπεριά ή με αμύγδαλο σε άλμη.

«Βασιλιάς» των γλυκών γεύσεων και κατά την περίοδο της Σαρακοστής είναι το μέλι: Το μέλι, η πεμπτουσία των ανθέων, με τις ανεκτίμητες θεραπευτικές και θρεπτικές ιδιότητες, περιέχει πάνω από 70 διαφορετικές ουσίες απαραίτητες για τον οργανισμό μας. Από την εποχή του Ιπποκράτη, του πατέρα της ιατρικής, το μέλι θεωρείται απαραίτητο για τον ανθρώπινο οργανισμό λόγω της θρεπτικής του αξίας και τις ευεργετικές του ιδιότητες για αντοχή, ζωτικότητα, και μακροβιότητα.

Χαλβάς με αμύγδαλο ή με κακάο: Ο χαλβάς είναι ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά ελληνικά γλυκίσματα. Μοναδική συνταγή, με πλούσια γεύση από 100% φυσικά συστατικά. Ιδανική, θρεπτική και απολαυστική επιλογή, όχι μόνο για την περίοδο της νηστείας αλλά για όλο το χρόνο!

Κάπως έτσι, θα ευχόμαστε η Σαρακοστή αυτή να κρατήσει άλλες σαράντα ημέρες! Τα πιο αγνά, λαχταριστά, νηστίσιμα προϊόντα της ελληνικής γης βρίσκονται ήδη στα ΑΒ και στο AB Eshop. Και μέχρι την 1η Μαΐου, μας ταξιδεύουν γευστικά σε αγαπημένα μέρη του τόπου μας πάντα, με φροντίδα και σεβασμό στην παράδοση.

Πέρα όμως από μια πλούσια ποικιλία από σαρακοστιανά εδέσματα, από τις 22/04, βρίσκουμε στα ράφια και τα ψυγεία των ΑΒ, γεύσεις από κάθε γωνιά της Ελλάδας και για το πασχαλινό μας τραπέζι! Λαχταριστά κρεατικά, υπέροχα τυριά και αλλαντικά για κάθε γούστο, εορταστικά γλυκά και, φυσικά, μια εκλεκτή ποικιλία από ποτά για να τα συνοδεύσουμε.

Μαζί με την παραδοσιακή μαγειρίτσα, το Μεγάλο Σάββατο απολαύστε νωπά αρνίσια γαρδουμπάκια από την Κρήτη. Εντυπωσιάστε όλη την οικογένεια προσφέροντας μια ελληνική ποικιλία τυριών συνδυάζοντας χειροποίητο γραβιεράκι με κόκκους μαύρου και πράσινου πιπεριού 8μηνης ωρίμασης από τα Τζουμέρκα και μια εξαιρετική γραβιέρα Κρήτης. Σίγουρα θα λατρέψετε το πεκορίνο Σουλίου 15μηνης ωρίμασης, 100% Ελληνικής προέλευσης. Τέλος, υπάρχει και η γραβιέρα Μυκόνου Δουκέσα 6μηνης ωρίμασης, ένα μοναδικό κόσμημα της κυκλαδίτικης τυροκομίας, με νότες βουτύρου, χόρτου, φρούτων και καρυδιών, μέσα από μια ασυνήθιστη και σπάνια ισορροπία μεστής γλυκύτητας και νοστιμιάς.

Για τους λάτρεις των αλλαντικών προτείνουμε Κρητικό Απάκι κοτόπουλο Αγροκτήματα Κρήτης, μαριναρισμένο παραδοσιακά σε συνταγή με αρωματικά φυτά Κρήτης και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, καπνισμένο σε ξύλα οξιάς.

Στην ποικιλία «Γεύσεις Ελλάδας» θα βρείτε, μανιάτικα καπνιστά λουκάνικα και τα λουκάνικα Μετσόβου. Όλα αυτά τα λαχταριστά εδέσματα συνδυάζονται με μεστή ελληνική μπύρα ZYTHIA που θα βρείτε σε εξάδα 330ml ή τετράδα 500ml. Για τους λάτρεις του κρασιού οι «Γεύσεις Ελλάδας» προτείνουν Λευκό και Ερυθρό Οίνο ΣΚΟΥΡΑΣ άκρες από τη Νεμέα. Για το κλείσιμο του τραπεζιού, τι καλύτερο από ένα πεντανόστιμο τσουρέκι σκέτο ή με γέμιση πραλίνας. Είναι, όπως και να το κάνουμε, ένα γλύκισμα απόλυτα συνδεδεμένο με το Πασχαλινό τραπέζι!

ΑΒ. Για ό,τι θέλεις να είσαι.
Μάθε περισσότερα, εδώ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter