Αιδώς!

Αιδώς!

Ζούμε σε μία πρωτόγνωρη χρονική περίοδο, όπου το ρολόι του χρόνου επιστρέφει στο χθες για να έχουν οι Ελληνες πολίτες, ιδίως οι Millennials, όχι μόνο τα βιβλία, τις φωτογραφίες, τις ταινίες και τα ντοκιμαντέρ για να μαθαίνουν τη σύγχρονη μετεμφυλιακή ιστορία της Ελλάδας πριν τη μεταπολίτευση, αλλά να τη μαθαίνουν δια ζώσης, ώστε να την εμπεδώνουν καλύτερα. Τι το καλύτερο λοιπόν από τη βιωματική εμπειρία!

Το περασμένο Σάββατο 22 αστυνομικοί που υπηρετούν στη ΓΑΔΑ πήραν «προσωπικά» τη πρωτοβουλία να καταθέσουν μήνυση εναντίον του εκδότη του Documento κ. Κώστα Βαξεβάνη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, καθότι δημοσίευσε το εξώδικο, που του είχαν στείλει δύο μέρες νωρίτερα, σε σχέση με τις επώνυμες καταγγελίες πολιτών για βασανισμούς και κακοποιήσεις που είχαν υποστεί από αστυνομικούς, μετά τα επεισόδια της Νέας Σμύρνης και που ο δημοσιογράφος κάνοντας τη δουλειά του «τόλμησε» να δημοσιοποιήσει.

Το πρόβλημά τους λοιπόν ήταν ότι το εξώδικο δημοσιεύτηκε ολόκληρο και δεν απεκρύβησαν τα ονόματά τους. Ξέρετε ο δημοσιογράφος θα έπρεπε να λογοκρίνει το εξώδικο παρουσιάζοντάς το ως ανώνυμο, ή σαν να ήταν θεόσταλτο, άντε με τη μεσολάβηση του Μωϋσή, ενώ ο αμετροεπής βουλευτής της ΝΔ που αναφέρει δημόσια το όνομα του ανηλεώς δαρθέντος φοιτητή στη πλατεία της Νέας Σμύρνης, αναβιώνοντας χουντικές μέρες δόξης της Ασφάλειας, είναι στα πλαίσια του ξύλου που βγήκε από τον Παράδεισο! Εδώ οι Millennials παίρνουν στοιχεία δράσης της ασφάλειας μετεμφυλιακά.

Όμως είναι βασικό να γνωρίζουμε εάν το εξώδικο ήταν σε γνώση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. και η απάντηση εκπλήσσει καθώς αναφέρει ότι αυτή η ενέργεια είναι προσωπική και δεν εκπροσωπεί τη ΓΑΔΑ ή την Αστυνομία συνολικά, το Αρχηγείο. Εδώ οι Millennials μαθαίνουν ότι όταν τα πράγματα δυσκολεύουν οι προϊστάμενοι βγάζουν την ουρά τους απέξω ή ότι από την αρχή το σχέδιο ήταν έτσι, ώστε αν κάτι στραβώσει, αυτοί ούτε είδαν ούτε άκουσαν…

Εγώ δεν θα σταθώ στο γεγονός για το πόσο «προσωπικό θίξιμο» χρειάζεται για να στέλνουν 22 «προσβεβλημένοι» αστυνομικοί εξώδικα σε δημοσιογράφους που τολμούν να γράψουν κάποιες επώνυμες καταγγελίες πολιτών, προκειμένου να διερευνηθούν δεόντως και οι οποίοι δεν συμμορφώνονται με τα σκονάκια και τα non papers του Μαξίμου. Ξέρετε δεν μου κάνει καμία εντύπωση γιατί τη ψυχρολουσία την έφαγα κατακούτελα όταν η ΕΛ.ΑΣ. έκανε μήνυση στη βουλευτή του ΜΕΡΑ 25 κα Αγγελική Αδαμοπούλου για τον πολιτικό της λόγο στη βουλή που ανέφερε για μολότωφ που ρίχνουν αστυνομικοί και η Βουλή των Ελλήνων, που για ένα κούτελο ζει, ήρε την ασυλία της! Το γεγονός ότι στα γεγονότα που ακολούθησαν μετά τη Νέα Σμύρνη αποτυπώνονται ανάλογες φωτογραφίες που ανέφερε η βουλευτής και ζητούν διερεύνηση ούτε φωνή, ούτε ακρόαση στη διακυβέρνηση του «ανέμελου» Κυριάκου Μητσοτάκη..

Όμως θα σταθώ στο πρωτόγνωρο γεγονός, που θα το γράψω και 100 φορές τιμωρία για να το θυμάμαι ότι επιτέλους οι Έλληνες αστυνομικοί δημόσιοι υπάλληλοι παίρνουν πρωτοβουλίες και ξεκινούν μάλιστα με νομικές πράξεις που αφορούν το κύρος όλου του κλάδου. Τι μεγαλεία ζούμε Θεέ μου!!
22 «γενναίοι» αστυνομικοί, που για «λόγους σεμνότητας» δεν θέλουν να αναφερθεί το όνομά τους, τολμούν και βγαίνουν μπροστά γιατί ο «άτιμος» Βαξεβάνης δεν παίρνει τα σκονάκια του αυτοκράτορα Κυριάκου μας και έχει το θράσος να ασκεί ουσιαστικά το επάγγελμά του και να δημοσιεύει τις καταγγελίες πολιτών για κακοποίησή τους από αστυνομικούς, προκειμένου, εάν αληθεύουν να πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης, εάν όχι να αποκατασταθεί το αστυνομικό κύρος.

Διερωτώμαι δε, γιατί δεν υπέγραψαν όλοι οι αστυνομικοί της ΓΑΔΑ και αφήνουν τους «γενναίους» συναδέλφους τους να φέρουν μόνοι τους το βάρος της καταγγελίας. Δεν γνωρίζουν κάτι; Δεν μετείχαν; Δηλαδή αυτοί που υπογράφουν μετείχαν ή ήταν παρόντες σ’ αυτά που καταγγέλλουν οι πολίτες; Δηλαδή οι 22 ενοχοποιούν τον εαυτό τους ή θυσιάζονται για το κοινό αστυνομικό καλό; Εγώ απλά ερωτήματα θέτω. Κάπου δε πήρε το μάτι μου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει στη Βουλή το θέμα της κακοποίησης, ξυλοδαρμού και απειλές βιασμού που υπέστη 18χρονη στη ΓΑΔΑ, μετά τη σύλληψή της στη Νέα Σμύρνη. Μήπως οι 22 αστυνομικοί θα καταθέσουν μήνυση εναντίον των βουλευτών ή μήπως ο προϊστάμενος υπουργός της ΕΛ.ΑΣ. θα καταργήσει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο;

Ξέρετε αναπτύσσουμε και λίγο χιούμορ γιατί στην ουσία δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που συμβαίνει με τη κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά αν ανακαλέσουμε στη μνήμη μας τι έλεγε ο Γεώργιος Ράλλης στη Βουλή αναφερόμενος στην αστυνομική βία μετά την επέτειο του Πολυτεχνείου που δολοφονήθηκαν ο Ιάκωβος Κουμής και η Σταματίνα Κανελλοπούλου, η οποία ξεψύχησε με 18 σοβαρά τραύματα στο κεφάλι από γκλομπ και πολλαπλά χτυπήματα στο σώμα από μπουλούκι αστυνομικών. «Ε’ τι να κάνουμε δεν είναι δα και Άγγελοι»!! Και συνέχισε εκφράζοντας την οργή του για ομάδες εξτρεμιστών που αμαύρωσαν την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Κάποια στιγμή η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι παρελθόν, γιατί έτσι συμβαίνει στις Δημοκρατίες. Εάν στην αγωνία του να επιβιώσει μας οδηγήσει πάλι πίσω σε σκοτεινές εποχές που η ιστορική μνήμη δεν ξεχνά, αλλά τις έχει αφήσει προ πολλού πίσω της, δεν θα έχει υπάρξει μόνο ως μια κακή διακυβέρνηση, αλλά ως μια καρικατούρα μιας μαύρης και σκοτεινής εποχής.

*Η Ελένη Αυλωνίτου Πρ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ / μέλος ΚΕΑ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter